Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Emo/metal

Korn — Untitled

Nick Black — Hollow

Korn — Untitled.Tilltalande metal från både Korn och nya gruppen Nick Black är det jag först tänker på när dessa lysande två skivor tar form, gjuter sig envist fast i mitt sinne. Musiken öppnar sig och Korns sångare ylar, vrider och men har en fast stadig röst som tar sig genom sångerna han presterar. Han har en mörk svävande röst som låter lite postgrunge i Pearl Jam eller Alice in Chains ande. Korn har en verklig fin känsla för subtil finkänslig metal. Det är långsamma låtar som liksom gungar igång och får en start för musiken går sakta igång, stiger sakta tills den brister sönder och rösten är det enda vapnet som finns kvar för att skydda din själ.

Korns musik är så vacker, så skön och brutal att man knappt vågar andas, dom gör allting så rent och säker i sin musik.

Vackrare och bättre metal kan jag inte tänka mig.

Nick Black är en grupp som är klippt och skuren för dagens förlorade MTV-generation. Då menar jag förlorat då MTV har slutat vara en underbar musikprogram som hade bra program och stora presentatörer. Dagens MTV älskar dessa numetal/emoband med gothklädseln i högsta hugg. Nick Black gör storartad musik till skillnad från det mesta tramset som kommer från dagens pojkmetalband har klass. Jag gillar för första gången ett sådant kommersiellt band som gör bra rockmusik som tåls att lyssna på. Detta är metalmusik som är bra och storsint på samma gång den blir stark så att jag får en energi från musiken. Då är det ett bra tecken på att musiken vågar forma sina egna lagar, och allting blir njutbart ända intill själens skrymslen.

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls