Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musikbok

Christopher Sandford — Loving the Alien

Timewarner Paperback nyutgåva 2005

David Bowie.Äntligen läser jag biografin över David Bowie som man borde ha läst för flera år sedan. Men Christopher Sandfords bok hade jag bläddrat i och sett de fina bilderna i boken men aldrig kommit mig för att läsa den förrän nu faktiskt. Däremot har jag läst hans biografier över Mick Jagger, Eric Clapton eller Sting.

Dom var välskrivna och bra att läsa — men hans bok om Bowie är ändå bäst och snygg plus välmatad med detaljer från hans liv, karriär och 60-talets tidsanda.

Jag läser om hans äktenskap med Angela Bowie, leken med könsroller, Bowies lek med bisexualitet, hans vänskap med Iggy Pop och resten som bildar floran av legender kring Bowie.

Min gamle hjälte Bowie får livet väl kartlagt och jag njuter verkligen av informationen som handlar om hans skivinspelningar och samarbetet med Mott the Hopple-hjälten Mick Ronson.

Det är en bok som tillför vetskapen om David Bowie ännu mera än vad jag hittills funnit i artiklar eller andra texter kring David Bowies 42 år i branschen. David Bowies själsliv, fantasifullhet och tilltro på science fiction inom rockmusiken strålar igenom hela hans karriär. Han plockar in så många influenser och blir själv en influens/ikon som massor av människor fastnar för och har som hjälte. Det är en fascinerande bok som borde få oss alla att bli mera ödmjuka inför en man som vigt sitt liv åt att utforska sitt eget universum. I mina ögon är han den störste av de alla.

Musik

Musikböcker

Christopher Sandford — Loving the Alien

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls