Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Funkrock

Prince — Planet Earth

Prince — Planet Earth.Jag trodde eller inbillade mig att nya skivan med Prince skulle sluta med vedervärdiga funkjam eller hopplösa låtar som han släppte för flera år sedan. Då ville han bort från det slavkontrakt med skivbolaget han ansåg sig hamnat i och det gick så långt att han förkastade sitt namn och tog en symbol istället. Då kom det värdelösa trippel och dubbelplattor som jag aldrig kunde ta till mig därför att det var skräpplattor utgivna för att lösa Prince från sitt hopplösa skivkontrakt. Men så försökte han under en lång tid göra musik igen. Men varken de två senaste Musicology eller 3121 blev några favoritskivor till mig.

Men det handlar ändå om en man och artist som formade mitt liv på 80-talet under ett visst skede. Jag blev ett tag en verklig Princefanatiker. Det gick så långt att min dåvarande flickvän satte stopp när jag ville klä mig i silverkläder så som hjälten/idolen Prince gick klädd. Men då släppte han också storslagna visioner som kom mellan 1979 fram till 1990. Då älskade jag hans musik och så nu kommer det en skiva som ändå känns bra. Den har stora poänger och har för första gången på länge bra låtar med melodier. Han gör stark rock på Guitar och svävande tung disco i låten Chelsea Rodgers. Jag misstänker starkt att det är en hyllning till Chicks discoattacker under sin storhetstid. Prince har även skrivit lyssnbara ballader som håller hela vägen. Det känns som om Prince har tänkt till och får till det med en stark platta som kan fortsätta bli en gryende skiva där Prince går tillbaka till sin egen funkiga sexiga rocksoul han var bäst på att skapa då det begav sig.

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls