Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Hårdrock/garagerock

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls.Lilla skivbolaget Carny Goat skickade denna lilla platta från 2006 till min väninna Susan som ansåg att det var dags att skivan fick skickas ut över världen. Det är en riktig bra hårdrocksplatta som har garagerock/punk i hjärtat och en skitig rå attityd som slår sönder alla teorier kring hur rocken skall låta. Wicked Little Dolls är två flickor som ser ofarliga ut men är den perfekta mixen av Holes punkrock och en grupp som L7 som ägnar sig åt skitig hårdrock. Wicked Little Dolls har låtar som är skarpa och snygga i texterna, lite smått ironiska men dom har den där utseendet som ger dom sexuell energi och oerhörd driven musikalitet. Musiken kan krossa glass och är taggtrådsagressiva i utförandet. Gitarrerna gnistrar och etsar fast deras sound så att jag får rysningar. Jag gillar alternativ rock som är begåvad och rasslar med kedjorna och som saknar all respekt för traditioner.

Utan det är musik som tar oss med in i världen och låter mig få lossa på slipsknuten. Wicked Little Dolls är ett band som borde få vissa trista konservativa manliga kritiker att le en smula eller börja röra lite grann på huvudet åtminstone. Bandet överraskande undertecknad och fick mig att inse att rockmusiken alltid har en framtid i nya band som erövrar rockscenen. Det är en bra förtröstan inför mitt kommande musiklyssnande.

P.S. Kolla in denna text över bandet ifråga — CD Baby: WICKED LITTLE DOLLS: Wicked Little dolls

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls