Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan #8 2007

Martin Ljung.

Blaskan ber att ödmjukt få utropa ett Jättegrattis till den oefterhärmlige Martin Ljung som fyller 90 bast den 15 augusti.

Ledare

Det är en varm månad då solen skiner starkare än vad vi upplevde under sommarmånaden i juli. Det är lite stiltje i händelseförloppen men Englands nya premiärminister heter Gordon Brown och han möter Bush för att diskutera politiska frågeställningar. Fast Gordon Brown påstår att han skulle ha mera av en affärsmässig relation till USA. Men vi får väl se vad den nya dynamiska duon skall få ut av varandra i det långa internationella perspektivet.

En intressant sak är den ständiga politiska korrektheten som förlamar Sverige då den svenska vänstern och godhjärtade liberaler är så fega och rädda för att göra fel.

Man skall stå på alla sidor. Svenska vänster är för de homosexuella och går i deras tåg och tar deras frågor och gör det till en fråga som vi alla tydligen måste diskutera. Svenska vänstern tar även hand om de små utsatta värnlösa offren dom har bestämd invandrare alltid är. Svenska vänstern skäms över att vara vita européer eftersom västvärlden varit slavhandlare och imperialister under alla århundraden.

Därför står svenska vänstern alltid på varje gerillagrupps sida och älskar islamiska mördarband som knappast älskar svenska vänsterns bekymmer om deras omsorg.

Svenska vänstern har alltid haft USA eller västvärlden i fokus som ondskan själv.

Men vänstern glömmer att deras kärlek för politisk islam knappast är besvarat. För politisk islam med starkt kvinnohat, förtyck och våldsam död på programmet avskyr kommunister, vänster, liberaler ännu mera än vad dom avskyr kristna, eftersom vänstern är ateister och därför otrogna utan religiös tro vilket står näst efter USA på dödslistan.

Svenska vänstern är stundtals korkade och tror på sin antirasism som oftast blir en sort enfaldig naiv antirasism där alla invandrare förblir invandrare och offer för strukturell rasism. Det finns så mycket som skrivits om rasism men den ända skribent som verkligen skriver bäst och analyserar rasismen på ett sätt svenska vänsterns tillskyndare aldrig gjort. Oivvio Polite har med sin bok White like Me: Utvalda texter om rasism 1992–2007 Danger Bay Press pocketupplaga verkligen vågad skriva personligt och fint om rasismens-antirasismen på ett sätt som lyfter fram människor så att dom slutar att se sig som offer och några stackare som måste ta hands om av vänliga fina vänsterhjärtan. Tack Oivvio Polite för att du krossar myter och tar bort offerstämpeln.

Men annars så välkomna till en värld där enfalden inte premieras utan Blaskanredaktionen har en tilltro på upplysning och vetenskap som motmedel liksom fantasin till makten.

Några små tips

Dokumentären Screaming Masterpiece som handlar om isländska musikkulturen är det bästa som jag sett på dvd under flera år. Den tar avstamp i en musikvärld som du inte har sett existera någon annanstans i världen. Den är Dr. Indies bästa tips.

Joe Strummer — The Future Is Unwritten.En hyllning till Clashhjälten Joe Strummer finns på den underbara skivan: The Future Is Unwritten. Det är en skiva som innehåller The Clashtagningar, favoritartister och annat som förknippas med Joe Strummer/The Clash. Det är årets platta för tillfället.

Sista tipset blir länken till den sajt som innehåller Sveriges alla webbradiostationer — WebbRadioguiden.se — Svensk Webbradio

Mr. Snaggus | Dr. Indie | Dr. Rock


Blaskan beräknas utkomma den första måndagen i månaden.
Skicka era artiklar senast lördagen veckan innan, tack!
Bidragen adresseras lämpligen till Redaktionen

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls