Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Galenskaparnas dans

Koreografi: Ricard Perle, Dick Cheney, Laura Cheney, Paul Wolfowitz, Lewis Libby, William J Bennet ,Zalmay Khalilzad m.fl.

”Om vi bara delger världen vår vision och omfattar den helt och fullt och inte försöker förpacka den med skicklig diplomati, utan helt enkelt bedriver ett totalt krig… kommer våra barn att sjunga storslagna sånger om oss i framtiden.” Citat Richard Perle

”Lyft på en arm, herr Reinfeldt, sparka med ett ben, dansa med” Hur mycket dansar man för trettio miljoner?

Trettio miljoner var den summa moderaterna fick till sin valkampanj. Varifrån? Exakt varifrån vet vi inte, men så pass har informationen givit att vi förstår att pengarna kommer från neokonservativt håll från andra sidan Atlanten. En gissning är att pengarna gick genom AEI American Enterprice Institut.

Herr Bildt vår utrikesminister deltog i krigslobbyorganisationen CLI som lobbade för att starta upp Irakkriget. Men han tackade nej till vidare arbete då hans föregångare sprängdes ihjäl i Bagdad medan han var på uppdrag. Det var Kissinger som parade ihop ovännerna Bildt och Reinfeldt. Den ena blev statsminister, den andra blev utrikesminister. Här har vi ett tydligt exempel på hur Bilderberggruppen påverkar världens utveckling.

Vi har alltså en utrikesminister som lobbar för krig och en statsminister som efter ett Bilderbergmöte kom hem och kungjorde ”att nu ska Sverige delta i demokratiseringen av tredje världen.” Vi ska delta i den vansinnesdans de neokonservativa startade upp med hjälp av världens största konspiration, sitt nya Pearl Harbor.

Vi ska vara medhjälpare till slakten av tredje världens folk.

Vad kan vi göra ? Vi kan välja förnekelsens väg och blunda för det vi verkligen har sett och förstått. Vi kan välja att sluta tänka.

Men vi kan också försöka medverka till att förändra folkets medvetande. Få människorna att blicka bakom den gobeläng av lögner som håller det verkliga borta från våra blickar.

Vad är det som håller på att ske med världen ? Vad för illdåd väntar oss från makthavarna?

Vad är nyliberalism? Vad är neokonservatism?

Jag kan inte gå in djupare i dessa ideologier i en enda artikel. Det finns för många olika inriktningar. Men om jag generaliserar lite så är nyliberalismen en ideologi som inte är partibunden Den ska skapa frihet åt individen. Äganderätten är det viktigaste och går före många andra rätter, folkrätten t.ex. Den enskilda människan ska skapa sig en tillvaro som gynnar just henne.

Nyliberalismen skapar ett odemokratiskt samhälle. I detta samhälle faller de svaga bort de gamla, de sjuka, de handikappade.

Vi har under den korta tid moderaterna suttit vid makten kunnat konstatera en förödande neddragning av resurserna för dessa grupper. Solidaritet är ett ord som inte finns i den nyliberala agendan.

Neo-konservatism ,den yttersta ideologin på högerkanten, är inte heller partibunden. Den finns både bland demokrater och republikaner. Neo-konservatismens föregångare är nazismen.

Neo-konservatismens grundtankar är öppet rasistiska. Dinesh D`Souza medlem i AEI American Enterprice Institut uttalar i sina skrifter rena rasfördomar. Då hjälper det inte att försöka dölja rasismen med en svart kvinna som utrikesminister, men det är givetvis strategiskt.

B-usch rådgivare Ovalski har formulerat begreppet ”konservativ medkänsla”. T.ex skulle fattigdom bero på individens bristande moral inte på ett socialt ojämlikt samhälle.

Nyliberalismen och neo-konservatismen anser att politikerna inte ska bära ansvaret för infrastruktur, sjukvård och skolor. Allt ska privatiseras. Den sociala politiken ska helt enkelt slopas. Vi vet vilka förödande konsekvenser detta har haft t.ex. för den amerikanska sjukvården. Jag vill rekommendera Mikael Moores film SICKO när den når våra biografer.

Som svar på denna film tänker herr B-usch lägga in sitt veto när förslaget om allmän vårdförsäkring för barn kommer upp i kongressen. Dessutom har en undersökning startat om Mikael Moore brutit mot Kubaembargot.

Skall vi låta kriminella element ta över världspolitiken ? Vi ser ju vad som händer. Nästan varje dag får vi rapporter om hur vår demokrati monteras ned bit för bit. Vi har snart ett totalt krig, ett kärnvapenkrig. USA tänker nu sända vapen till det instabila mellanöstern, till de länder som är bundsförvanter till USA och dessa är inga demokratier.

Skall demokratins ljus spridas med brandbomber och kärnvapen?

Då är vi snart tillbaka i begynnelsen ”Och jorden var öde och tom. och mörker var över vattnet…” ( Genesis)

Men ”lyft på en arm, herr Reinfeldt, sparka med ett ben, dansa med.” Det är ”den store Satan” som drar stråken över strängarna.”

Astrid Boman

Musik

Angie Stone — Life Goes On

Brian Simpson — Above the Clouds

Buffalo Tom — Three Easy Pieces

Divine Heresy — Bleed the Fifth, Nemesea — In Control & Prong — Power of the Damager

D-I-Y/Do It Yourself: The Rise of the Independent Music Industry After Punk

DJ Tiesto — Mastermix II, Paul Van Dyk — In Between & Galaxy Dance Anthems

Dr. Indie lyssnar på Gillian Welchs americana och rootsmusik

Elvis Costello — The Best of Elvis Costello: The First 10 Years

Robert Forster & Grant McLennan — Intermission: The Best of the Solo Recordings 1990–1997

Alan Jackson — 16 Biggest Hits, Joe Nicols — Real Things, Jason Meadows — 100% Cowboy, Taylor Swift — Taylor Swift & Billy Bob Thornton — Beautiful Door

Jens Lekman — Night Falls over Kortedala & Timo Räisänen — Love Will Turn You Around

Joe Cocker — Classic Cocker

Josh Rouse — Country Mouse City House

Kanye West — Graduation, Aesop Rock — None Shall Pass & DJ 31 Degreez — The Forecast 10

Korta musikrecensioner XXXII

Kula Shaker — Strangefolk

Lisa Lövbrand — Embraceable

Lotta Wenglén — In the Core

Manu Chao — La Radiolina

M.I.A. — Kala

Oh No Ono — Yes

Oscar Danielson — En bild av lycka att spara på & Tom Malmquist — Fish in a Tear

Per Gessle — Kung av sand: en liten samling 1983–2007

Prodigy — Return of the Mac, Swizz Beatz — One Man Band Man & UGK — Underground Kingz

No Use for a Name — All the Best Songs, Heideroosjes — Chapter Eight the Golden State, Against Me — New Wave, Rentokill — Antichorus & Paramore — Riot

Razorlights — Hold On, Stereophonics — Pull the Pin, The Brunettes — Structure & Cosmetics & The Coral — Roots & Echoes

The Bee Gees — Spicks & Specks

The Korgis — The Best of The Korgis

The Remains — The Remains

The Tough Alliance — A New Chance

TLC — The Very Best of TLC: Crazy Sexy Hits

Ulla Billquist — den gudomliga sångerskan