Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Den stora tystnaden

År 2004 i juni läste jag en kort notis i Aftonbladet, där stod att USA torterade barn till misstänkta motståndsmän i Irak, en kort notis. Den 23 augusti nämndes detta i radionyheterna en gång på morgonen, inte i varje rapportering den dagen.

Tysk TV hade ett mycket informativt program om att barn till misstänkta motståndsmän hålls i fångenskap i läger och torteras. Det handlade om barn, mycket små barn. En före detta Abu-Graib fånge vittnade men vågade inte säga mer än att hemska saker hände dessa barn. Däremot vittnade en amerikansk soldat, han bröt sin tystnadsplikt och talade. Norges statsminister gick ut med skarpa protester.

Här i det upplysta demokratiska Sverige med en grundlag som tillåter åsiktsfrihet tryckfrihet m.m. förväntade jag mig en storm av protester i våra media. Men våra journalister drog feghetens skyddande mantel över sig och teg. Man valde den brottsliga tystnaden.

Först när Washington Post skrev om fångtortyren vågade svenska media komma ut med liknande artiklar. Men barnen i de amerikanska koncentrationslägren i Irak nämndes aldrig.

Jag lyssnade efter våra politikers röster. De som talade om att vi måste värna den demokrati vi lever i. Jag väntade att någon enda röst skulle höjas för dessa barns skull. Jag lyssnade men det var tyst. Jag lyssnar ännu.

Jag tog då kontakt med internationella människorättsgrupper. Dessa kände väl till förhållandena men hade inte mandat att ingripa. Det hade däremot internationella Röda Korset.

Men de förbjöds av säkerhetsskäl att besöka dessa koncentrationsläger där barnen hölls fångna!

Jag kontaktade en amerikansk krigsveteran, Jack Dalton. Han skrev en artikel som översattes till svenska. Ingen av våra stora medier ville ta in artikeln. Vi som försökte sprida denna information i Sverige möttes av iskall tystnad både från medier och politiker.

Jag citerar Jack Dalton:

”Jag måste försöka förstå hur barntortyr gör USA tryggare från angrepp från dem som påstås hata vår frihet.”

Detta var ingen isolerad händelse då. Det pågår idag. NSD hade dock en notis om att barn till motståndsmän sätts i skolor för att lära sig läsa och skriva, bevakade av maskingevär och soldater med pepparspray. Jag hoppas att ni alla förstår vad det handlar om.

Ni journalister måste ta ett större ansvar. Det är er plikt mot mänskligheten att medvetandegöra folket. Idag, när det predikas i amerikanska kyrkor om att folket måste hålla sig lugna ifall undantagslagarna sätts i bruk inför terrorhotet, är det mer än nödvändigt att vi är på vår vakt. Koncentrationsläger kommer att användas sägs det men endast som skyddsåtgärd. Folket kan känna sig trygga. Regeringen har Gud på sin sida.

Att ca 20000 kristna präster fått en enkät om att predika detta bekräftas av en amerikansk TV-station den 22 augusti.

Jag har under flera års tid läst om de tomma amerikanska koncentrationslägren på Internet och har givetvis som alla andra betraktat detta som en saga. Det händer inte en gång till.

Nu har en stor del av det amerikanska folket fått inblick i hemlighetsmakeriet och FEMA har varit tvungen att ge en förklaring. Dessa läger är byggda för att kunna möta den amerikanska illegala invandringen om den skulle ta för stora propotioner, sägs det.

USA:s nya karantänslag som stiftades efter att B-usch adimistrationen tagit makten ger också myndigheterna möjlighet att sätta människor i karantän (koncentrationsläger).

B-usch gick ju ut med en önskan om att få sätta karantänslagen i kraft ifall fågelinfluensan skulle börja spridas i USA.

Här behövs inte längre några konspirationsteorier men visst vill man ställa frågan: Vilka pandemier eller terrordåd krävs för att ge myndigheterna möjlighet att sätta dissidenter och obekväma i dessa läger?

Astrid Boman

Musik

Ani DiFranco — Canon

Animal Collective — Strawberry Jam, The Go! Team — Proof of Youth & Tellison — Contact Contact

Annie Lennox — Songs of Massdestruction

Babyshambles — Shotter’s Nation

Bruce Springsteen — Magic

Deborah Harry — Necessary Evil

Diana Krall — The Very Best of Diana Krall & Nina Simone — Remixed and Reimagined

Fink — Distance and Time, September — Dancing Shoes, Bob Sinclar — Soundz of Fredoom, Rooney — Calling the World & Lone Ranger — On the Other Side of Dub

Goodbye Nashville, Hello Camden Town: A Pub Rock Anthology

Hanoi Rocks — Street Poetry

HIM — Venus Doom

Ian Brown — The World Is Yours

Ice Cube — In the Movies, DMX — The Definition of X: Pick of the Litter, Talib Kweli — Ear Drum & Young Buck — Buck the World

Iron & Wine — The Shepherd’s Dog

Jim White — Transnormal Skiperoo

Jonas Game — ADHD

José González — In Our Nature

Kamelot — Ghost Opera (Miss Vampyria)

Kent — Ingenting

Korta musikrecensioner XXXIII

Lars Winnerbäck — Daugaya

Patti Scialfa — Play It as It Lays

Paul Potts — One Chance

PJ Harvey — White Chalk

Primal Fear — New Religion

Simian Mobile Disco — Attack Decay Sustain Release

Siouxsie Sioux — Mantaray

Sleepy Sleepers — Eurowiisut terveisiä perseestä

The Bee Gees — Bee Gees Greatest

The Cult — Born into This

The Proclaimers — Life with You, James Blunt — All the Lost Souls & K. T. Tunstall — Drastic Fantastic

Thunder Express — Republic Disgrace & The Soulshake Express — The Soulshake Express

Torsson — Det fjärde största bandet i Lund (Dr. Indie)

Torsson — Det fjärde största bandet i Lund (Dr. Rock)