Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Indierock

Animal Collective — Strawberry Jam

The Go! Team — Proof of Youth

Tellison — Contact Contact

Animal Collective — Strawberry Jam.Så mycket fantasi och kreativ spontanitet i musikens olika processer har jag inte lyssnat på sedan länge då flera skivor söker samma rötter längs vägen till skivstudion.

Animal Collective och The Go! Team är två stora grupper som låter verkligen så innovativa och spännande när deras skivor remixas, samplar och bygger upp vansinnet i sina skivor.

The Go! Team — Proof of Youth.Jag började för några år sedan upptäcka dom två grupper för att finna att dom verkligen gav allt när det gällde experimentera fram stora ljudstyrkor och samplade intryck som förstärker allt som bandet lyckas prestera.

Allting sker så fint och musiken är både giftig men sorterar ut det sublima och ersätter det med skränig högoktanig ljudfilter som exponeras höggradigt in i musiken. Allting blir som ljusglimtar i en mörk höst där vi tvingas att få se mörkret härska och leva ut sina långa skuggor. Då bryter The Go Team och Animal Collective ned det trista faktumet av mörkret och erbjuder oss ljuset i våra liv. Låtarna är som ett försök av Mike Patton att skapa något nytt inom musiken. Men det är i sådana stunder som alternativa rocken bjuder på frälsning och stora fina skatter.

Tellison — Contact Contact.Tellison gör sparsmakade melodier som är fina själsliga drömmar som ingår i ett bygge där den stora popsången formuleras i deras skrivarlyor. Tellison har arrangerat bra starka sånger som går bra ihop med deras tonsatta dikter. Jag letar efter deras stora referenser till livet vi måste leva och lever genom att drömma om något annat i tillvaron. Jag känner så starkt för Animal Collective vars musik är den mest gränslösa starka skönhet som jag hört sedan The Avanlanches mästerliga och legendariska skiva. Det handlar även tricks som får min hjärna att börja arbeta, det är då saker och ting sker i tillvaron. The Go Team är också ett band som vågar återskapa en känsla som ger musiken liv och rörelse. Det är något att eftersträva anser jag. Musik som både ger hjärnan och kroppen stimulans vilket väldig få intelligenta skivor ger i dessa dagar. Men här finns allt som man kan önska av musik.

Musik

Ani DiFranco — Canon

Animal Collective — Strawberry Jam, The Go! Team — Proof of Youth & Tellison — Contact Contact

Annie Lennox — Songs of Massdestruction

Babyshambles — Shotter’s Nation

Bruce Springsteen — Magic

Deborah Harry — Necessary Evil

Diana Krall — The Very Best of Diana Krall & Nina Simone — Remixed and Reimagined

Fink — Distance and Time, September — Dancing Shoes, Bob Sinclar — Soundz of Fredoom, Rooney — Calling the World & Lone Ranger — On the Other Side of Dub

Goodbye Nashville, Hello Camden Town: A Pub Rock Anthology

Hanoi Rocks — Street Poetry

HIM — Venus Doom

Ian Brown — The World Is Yours

Ice Cube — In the Movies, DMX — The Definition of X: Pick of the Litter, Talib Kweli — Ear Drum & Young Buck — Buck the World

Iron & Wine — The Shepherd’s Dog

Jim White — Transnormal Skiperoo

Jonas Game — ADHD

José González — In Our Nature

Kamelot — Ghost Opera (Miss Vampyria)

Kent — Ingenting

Korta musikrecensioner XXXIII

Lars Winnerbäck — Daugaya

Patti Scialfa — Play It as It Lays

Paul Potts — One Chance

PJ Harvey — White Chalk

Primal Fear — New Religion

Simian Mobile Disco — Attack Decay Sustain Release

Siouxsie Sioux — Mantaray

Sleepy Sleepers — Eurowiisut terveisiä perseestä

The Bee Gees — Bee Gees Greatest

The Cult — Born into This

The Proclaimers — Life with You, James Blunt — All the Lost Souls & K. T. Tunstall — Drastic Fantastic

Thunder Express — Republic Disgrace & The Soulshake Express — The Soulshake Express

Torsson — Det fjärde största bandet i Lund (Dr. Indie)

Torsson — Det fjärde största bandet i Lund (Dr. Rock)