Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Terrororganisationen Blackwater

Blackwater, det amerikanska privata säkerhetsbolaget som opererar i USA:s krigszoner står nu under immunitetsskydd. De kan inte åtalas vilka brott de än begår. De har nu samma frihet som Israeliska soldater att godtyckligt mörda civila män, kvinnor och barn. På grund av sin åtalsimmunitet använder sig den amerikanska armén också av dessa legosoldater vid förhör av fångar. De går alltså inte att åtala även om de överskrider sina befogenheter och det gör de.

Blackwater har vid en rad olika tillfällen skjutit obeväpnade civila utan anledning och Iraks premiärminister Nuri al-Maliki har tidigare uppmanat USA att byta säkerhetsbolag i landet. Det sedan en berusad Blackwatersoldat, Andrew Moonen, skjutit ihjäl vicepresident Adil Abdul-Mahids livvakt. Moonens enda straff blev att han fick bekosta sin hemresa. Två månader senare var han anställd av ett annat säkerhetsbolag i Irak, ett ”kuwaitiskt” bolag, Combat Support Associates. Nu har det i alla fall startat en utredning om mordet på sjutton civila Irakier, flera var barn, som inträffade den 16 september. Jag är inte så säker på att det sker några dramatiska förändringar. Condolezza Rice har i alla fall beordrat att Blackwaters fordonskolonner ska utrustas med videokameror. De har ju ingen betydelse i sammanhanget eftersom Blackwater står under immunitetsskydd. Ett spel för gallerierna och den kritiska opinionen.

Den före detta elitsoldaten och dollarmiljonären från Navy Seal, Erik Prince startade företaget Blackwater. Numera ifrågasätts om han var elitsoldat eller inte. Hans karriär är märklig odokumenterad. Verksamheten och affärsidén var inledningsvis att erbjuda militära och polisiära myndigheter utbildning. Verksamheten expanderade till att sälja säkerhetstjänster till USA:s utrikesdepartement och dess personal utomlands. Företaget har verkat i bakgrunden i Irak likt en privatarmé. Kritiker menar också att Bush-adiministrationen nyttjar företag som Blackwater i syfte att få ner antalet stupade amerikanska soldater genom att ge säkerhetsföretagen farliga uppdrag.

Företaget startade i North Carolina och har där världens största privata träningsläger för amerikanska terrorister i Moyock. Man har egen tillverkning av övningsmaterial och bepansrade fordon samt tänker man nu utvidga verksamheten till ett eget komplett flygvapen och en egen underrättelsetjänst. Blackwater blev beskyllt för att ha stulit två irakiska flygplan som de envist vägrade att återlämna. Kanske var det tänkt att dessa flygplan skulle ingå i deras eget flygvapen? En annan detalj runt deras flygvapen är att ett av deras flygplan störtade medan de busflög på låg höjd i Afghanistan i en canyon. Blackwater är nu alltså en privatarmé som har träningsläger runt om i hela USA, med egen tillverkning av krigsmaterial, med eget flygvapen och egen underrättelsetjänst. Man har också funnit samband mellan CIA och Erik Princes armé. Det hela är helt enkelt kusligt. Det kusligaste finner man dock när man drar bort förlåten och skådar vilka som ligger bakom denna armé och vilka som ingår i den.

Vem är Erik Prince? Erik Prince har sina rötter djupt förankrade i den kristna ultrahögern och anses vara en fundamentalistisk katolik. Föräldrarna var involverade i den kristna högerns elit Council for National Policy där även Dick Cheney och Rumsfeldt ingår. Erik har tagit över stor del av faderns roll i dess verksamheter.

Men Eriks egen organisation Freiheit Foundation är också värt att syna i sömmarna. Den har donerat hundratusentalstals dollar till det republikanska partiet och deras elit i American Enterprice Institute.

Nu besitter alltså sionisterna i USA en egen armé som stadigt växer i antal och styrka. Ofelbart går tanken till den galne Israelgurun John Hagee som startat en pro-israelisk rörelse i USA. Målet är att få 50 miljoner protestanter att ge stöd till Israel som Guds vilja. Dess krigsmakt röjer väg för Kristus. EU:s ordförande betraktas som anti-krist. Hagee hävdar även att Iran är ett land som styrs av fanatiker som är ute efter att sudda ut Israel från kartan genom att släppa en atombomb över Jerusalem. Hagee förespråkar krig mot Iran. Denne multimiljonär och religiöse demagog har ett stort inflytande och man känner igen en del drag i ultrahögerns politiska retorik från Hagees predikningar.

Astrid Boman

Musik

Alicia Keys — As I Am

Alison Krauss & — Raising Sand

Aretha Franklin — Jewels in the Crown: All Star Duets with The Queen

Beanie Sigel — The Solution

Behemoth — Apostasy

Britney Spears — Blackout & Sugababes — Change

Burial — Untrue

Dr. Indie minns undergroundtidens hardcoreband

Duran Duran — Red Carpet Massacre; Craig David — Trust Me; Seal — System & Darude — Label This

Dwight Yoakam — Dwight Sings Buck

Elmo — Kamikaze Heart

Entombed — Serpent Saints: The Ten Amendments

Eskimo Baby — Actors Suicide; The Killers — Sawdust; Bella — No One Will Know & Angus and Julia Stone — A Book like This

Gamma Ray — Land of the Free 2

Gore Gore Girls — Get the Gore (Miss Vampyria)

Hardcore Superstar — Dreamin’ in a Casket

Humanifesto — The Infamous; Mad Caddies — Keep It Going; NOFX — They’ve Actually Gotten Worse Live; Terror Punk Syndicate — Extended Playtime & Raw Records — Punk Single Collection

James Taylor — One Man Band

Jay-Z — American Gangster

Justin Currie — What Is Love For

Korta musikrecensioner XXXV

Kylie Minogue — X

Led Zeppelin — Mothership

Levon Helm — Dirt Farmer

Magnus Uggla — den coolaste katten i staden

Mando Diao — Never Seen the Light of Day

Nick Drake — Family Tree

Porter Wagoner — Wagonmaster

Queen — Rock Montreal

Scream Loud!! The Fenton Story: 61 Prime Slabs of Mid-60’s Michigan Teen Punk!

Status Quo — In Search of the Fourth Chord

Tarja Turunen — My Winter Storm

The Donnas — Bitchin’

Wu-Tang Clan — 8 Diagrams

Wyclef Jean — Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant