Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Ed Harcourt

Nalen 2 december 2007

Förband: Jonna Lee

Jonna Lee som är delvis förknippad med Ed Harcourt inleder kvällen med ett alltför jämntjock flöde av låtar som aldrig griper tag i mig. Det är ett töcken av låtar som knappast vågar eller klarar av att sticka ut ur hennes musik. Det jag gillade på singeln då Ed Harcourt sjunger med henne är bra. Men på egen hand finns det inget att ta tag i. Jonna Lee blir en anonym popartist som känns lite ofullständig som artist. Hon är en av våra nya indiehopp. Men jag får inget ordentligt grepp omkring hennes musik. Den försvinner i mängden av ny indiepop.

Ed Harcourt.Ed Harcourt är lysande på scen. Hans piano hamrar och leder musiken vidare i en kreativ dynamisk riktning. Hans röst modulerar och leker med olika toner, stämningar och leklusten tar över en fantastisk konsert. Ed Harcourt äger scenen och driver musiken hela tiden vidare mot den värld där allting möts.. Det är en enkel sättning Ed har med sig. Han har med sig en bassist och slagverkare som ger oss essensen hos den musik som jag älskar hos Ed Harcourt. Det är ett fascinerande spel att se tre musikanter skapa sådan dynamik och få fram känslan i musiken, trots att det bara är tre medmusikanter som skapar konst ur de melodier som Ed Harcourt mejslat fram i sin konst. Det är oerhörda starka sånger och dessutom verkar Ed Harcourt ha hur många sånger som helst på lager som han kan trolla fram ur sina nothäften.

Han är en av största artisterna i min värld som ger oss hela spektrumet av sköna färgade harmonier. Jag får dricka lite ur hans själs andedräkt med raffinerande låtar som tar fart och ger oss en värld av lyckliga färger. Ed Harcourt är en artist som överraskar mig ordentligt och gav musiken extra puls igen. Sådant älskar jag hos artister. Den där extra dimensionen som l tillför musiken som jag älskar mest i hela världen.

Musik

Alicia Keys — As I Am

Alison Krauss & — Raising Sand

Aretha Franklin — Jewels in the Crown: All Star Duets with The Queen

Beanie Sigel — The Solution

Behemoth — Apostasy

Britney Spears — Blackout & Sugababes — Change

Burial — Untrue

Dr. Indie minns undergroundtidens hardcoreband

Duran Duran — Red Carpet Massacre; Craig David — Trust Me; Seal — System & Darude — Label This

Dwight Yoakam — Dwight Sings Buck

Elmo — Kamikaze Heart

Entombed — Serpent Saints: The Ten Amendments

Eskimo Baby — Actors Suicide; The Killers — Sawdust; Bella — No One Will Know & Angus and Julia Stone — A Book like This

Gamma Ray — Land of the Free 2

Gore Gore Girls — Get the Gore (Miss Vampyria)

Hardcore Superstar — Dreamin’ in a Casket

Humanifesto — The Infamous; Mad Caddies — Keep It Going; NOFX — They’ve Actually Gotten Worse Live; Terror Punk Syndicate — Extended Playtime & Raw Records — Punk Single Collection

James Taylor — One Man Band

Jay-Z — American Gangster

Justin Currie — What Is Love For

Korta musikrecensioner XXXV

Kylie Minogue — X

Led Zeppelin — Mothership

Levon Helm — Dirt Farmer

Magnus Uggla — den coolaste katten i staden

Mando Diao — Never Seen the Light of Day

Nick Drake — Family Tree

Porter Wagoner — Wagonmaster

Queen — Rock Montreal

Scream Loud!! The Fenton Story: 61 Prime Slabs of Mid-60’s Michigan Teen Punk!

Status Quo — In Search of the Fourth Chord

Tarja Turunen — My Winter Storm

The Donnas — Bitchin’

Wu-Tang Clan — 8 Diagrams

Wyclef Jean — Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant