Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Klassisk hårdrock

Led Zeppelin — Mothership 2 cd + 1 dvd

Led Zeppelin.John Paul Jones, Jimmy Page och Robert Plant återförenas för att spela på Ahmed Ertegun, grundaren av Atlantic, tributkonsert i november.

Det är naturligtvis en händelse av stort slag. Det var säkert många som önskade att dom skulle fortsätta som grupp igen.

Led Zeppelin — Mothership.Men det hoppas inte jag att dom gör. För det kommer att saknas något i bandet eftersom John Bonham, den fjärde medlemmen är död sedan 80-talet. Energin och kraften skulle knappast infinna sig tror jag i ett band som inte spelat ihop sedan 1982. Det året så släpptes den sista officiella platta Coda strax efter John Bonhams död.

Det var knappast deras bästa skiva. Men nu finns deras 10 år som artister med skivutsläpp väl församlat på en dubbelcd. Det är sånger och låtar som täcker uppalla åren med bandet, från första skivan då den kom ut 1969 och framtill deras sista skivutsläpp 79 plus 82. Led Zeppelins hade sin topp under dessa år och deras kreativitet gjorde att dom verkade kunna skriva hur långa breda stora sånger som helst. Utan några som helst hämningar verkar det som. Låtarna verkade bara flöda ut ur deras konstnärliga sinnen. Inget var visst omöjligt när bandet skrev sin musik.

Musiken är klassisk och storslagen på så många sätt. Det var en tid när hårdrocken verkade kunna skriva sånger som förblir odödliga och vi kommer ihåg dom när vi hör låtarna. Led Zeppelin var ett starkt suveränt band med förmåga att skriva lyrik och sammanfoga det med arrangemang som är fullständig perfekt sammansatta. Det finns inga missar utan alla självklara kända slagnummer finns med på båda skivorna, som det sig bör när vi talar om en samlingsskiva av denna dignitet. Roligt är att det finns bra och unikt material på den medföljande dvd-skivan. Den är mycket sevärd. Dokumentären handlar om deras karriär och musik, så har du ingen aning om deras historik, så är denna dvd den bästa som kommit ut i år.

Musik

Alicia Keys — As I Am

Alison Krauss & — Raising Sand

Aretha Franklin — Jewels in the Crown: All Star Duets with The Queen

Beanie Sigel — The Solution

Behemoth — Apostasy

Britney Spears — Blackout & Sugababes — Change

Burial — Untrue

Dr. Indie minns undergroundtidens hardcoreband

Duran Duran — Red Carpet Massacre; Craig David — Trust Me; Seal — System & Darude — Label This

Dwight Yoakam — Dwight Sings Buck

Elmo — Kamikaze Heart

Entombed — Serpent Saints: The Ten Amendments

Eskimo Baby — Actors Suicide; The Killers — Sawdust; Bella — No One Will Know & Angus and Julia Stone — A Book like This

Gamma Ray — Land of the Free 2

Gore Gore Girls — Get the Gore (Miss Vampyria)

Hardcore Superstar — Dreamin’ in a Casket

Humanifesto — The Infamous; Mad Caddies — Keep It Going; NOFX — They’ve Actually Gotten Worse Live; Terror Punk Syndicate — Extended Playtime & Raw Records — Punk Single Collection

James Taylor — One Man Band

Jay-Z — American Gangster

Justin Currie — What Is Love For

Korta musikrecensioner XXXV

Kylie Minogue — X

Led Zeppelin — Mothership

Levon Helm — Dirt Farmer

Magnus Uggla — den coolaste katten i staden

Mando Diao — Never Seen the Light of Day

Nick Drake — Family Tree

Porter Wagoner — Wagonmaster

Queen — Rock Montreal

Scream Loud!! The Fenton Story: 61 Prime Slabs of Mid-60’s Michigan Teen Punk!

Status Quo — In Search of the Fourth Chord

Tarja Turunen — My Winter Storm

The Donnas — Bitchin’

Wu-Tang Clan — 8 Diagrams

Wyclef Jean — Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant