Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Country

Porter Wagoner — Wagonmaster 1927–2007

Porter Wagoner.Han var en av det mest populära och stabila countryartister som USA haft på både radio och television. Han var även en suverän talangjägare inom musikindustrin.

Han började lyssna på country via radion och började spela egenhändigt gitarr. Det var så han i början av 50-talet blev countryartist och bildade bandet wagommaster. Porter Wagoner — Wagonmaster.Han började sjunga på lokalradion KWTO och blev en artist att räkna med och radiomannen Red Foley som ville göra ett program plockade in Porter Wagoner. Det var ett nationellt radio-program som sändes över hela USA — Ozark Jamboree. Det var så Porter Wagoner blev en del av amerikanska populärkulturen och som fick skivbolaget RCA höra av sig till Porter Wagoner, musikkarriären tog fart även den för honom. 50-talet blir således tv och skivor. Men hans egentliga kändiskap startar vid ett tv-program som han höll i under hela 60-talet. Det var ett program där han underhöll med sång och gäster. I detta program så kom Dolly Parton fram och blev oerhört populär. Porter Wagoner och Dolly Parton sjöng duetter ihop ända fram till 1975. Porter Wagoner blev anklagat för att försöka förhindra Dolly Parton att bli egen artist. Hur det förhöll sig med det vet jag inte men Dolly bröt sig ut ur det hela och blev countrymusikens största kvinnliga artist.

Porter Wagoner.Porter Wagoner fortsatte med att spela in egna skivor. Hans sista platta Wagonmaster är riktigt bra och den har honky tonk och klassisk country på programet. Låtarna är bistra och raka ärliga sånger som tar fart. Det är kärlek och en gammal mans visdom som pryder hans skiva. Men den har en ungdomlig glöd och känns ovanlig pigg för att vara en åttioårig sångare. Jag kan inte tänka mig en bättre julklapp att ge bort till en musikälskare.

Låtarna är realistiska vardagsdramatiska berättelser om hur livet faktiskt kan vara. Det är några av hans bästa låtar som kliver fram på den här skivan.

Vill ni lyssna på mer musik av Porter Wagoner när han tillsammans med Dolly Parton sjöng så finns det bra skivor som uppvisar hur bra dom var tillsammans.

Framförallt plattan The Hits of Dolly Parton and Porter Wagoner som släpptes det här året är värd det mesta jag kan komma på när det gäller kärleken och musiken.

Musik

Alicia Keys — As I Am

Alison Krauss & — Raising Sand

Aretha Franklin — Jewels in the Crown: All Star Duets with The Queen

Beanie Sigel — The Solution

Behemoth — Apostasy

Britney Spears — Blackout & Sugababes — Change

Burial — Untrue

Dr. Indie minns undergroundtidens hardcoreband

Duran Duran — Red Carpet Massacre; Craig David — Trust Me; Seal — System & Darude — Label This

Dwight Yoakam — Dwight Sings Buck

Elmo — Kamikaze Heart

Entombed — Serpent Saints: The Ten Amendments

Eskimo Baby — Actors Suicide; The Killers — Sawdust; Bella — No One Will Know & Angus and Julia Stone — A Book like This

Gamma Ray — Land of the Free 2

Gore Gore Girls — Get the Gore (Miss Vampyria)

Hardcore Superstar — Dreamin’ in a Casket

Humanifesto — The Infamous; Mad Caddies — Keep It Going; NOFX — They’ve Actually Gotten Worse Live; Terror Punk Syndicate — Extended Playtime & Raw Records — Punk Single Collection

James Taylor — One Man Band

Jay-Z — American Gangster

Justin Currie — What Is Love For

Korta musikrecensioner XXXV

Kylie Minogue — X

Led Zeppelin — Mothership

Levon Helm — Dirt Farmer

Magnus Uggla — den coolaste katten i staden

Mando Diao — Never Seen the Light of Day

Nick Drake — Family Tree

Porter Wagoner — Wagonmaster

Queen — Rock Montreal

Scream Loud!! The Fenton Story: 61 Prime Slabs of Mid-60’s Michigan Teen Punk!

Status Quo — In Search of the Fourth Chord

Tarja Turunen — My Winter Storm

The Donnas — Bitchin’

Wu-Tang Clan — 8 Diagrams

Wyclef Jean — Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant