Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Politik

Politiska kommentarer XX

  • Margot Wallström.Margot Wallström som jag personligen faktiskt gillar får det nu svårt att få oss tro på den EU-konstitution som vi nyligen förkastade då den sociala dimensionen saknades. Men nu gör EU-byråkraterna det enkelt för sig genom att göra om föredraget och göra den otydligare för allmänheten. Man måste läsa den tillsammans med andra föredragningstexter så att man kan skönja en helhetsöverblick över eländet. Man vill inte folkomrösta om den igen. Byråkraterna vet att man kommer förlora en folkomröstning om Lissabonföredraget.
    Därför vill politiker inom svenska riksdagen låta rösta igenom det hela i tysthet bortom enfaldiga svenska folkets kontroll. Det måste stoppas och låt folket diskutera eländet igen. EMU skall kvoteras in bakvägen fast svenska folket sade nej till det. Bedrägeri på högsta nivå.
  • Jan Björklund.Jan Björklund vill så gärna låta statens myndighet för levande historia samarbeta med den skumma näringslivspopulära stiftelsen, Upplysning om kommunsim, UOK. Den är varken seriös eller något behaglig att läsa om. För jag tror att det kan bli så som Åsa Linderborg uttryckte sig så bra på Aftonbladets Kultursida för några månader sedan:
    Att kritisera kommunismen är medlet som nyliberaler och borgerliga partier vill använda sig av för att stoppa all kritik om deras usla politik. Så jag tycker knappast om en debatt som slutar med att försöka lamslå vänstern. Jan Björklund som blivit högerns lilla alibi måste försöka finna sina egna referenser. Och det kan ha göra genom att jaga kommunister. Därför borde kommunismens elände diskuteras inom universitetsvärlden. Där hör diskussionen hemma.
  • 200 miljarder svenska kronor kommer att hamna i aktieägarnas fickor enligt analytiker från finansvärldens proffstyckarpaneler. Miljardärerna har blivit fel. Det finns så mycket pengar att beskatta och plocka in i välfärdens system. Men borgerligheten säljer ut så mycket som möjligt av de statliga företagen för att det är ideologiskt rätt att göra så enligt deras ideologiska inställning. Men att jaga, försämra för arbetslösa, långtidssjuka, pensionärer fortsätter i alla hast. I avtalsrörelsen så måste alla löner öka så lite som möjligt. Helst borde lönerna sänkas kraftigt och konkurrens om arbeten borde möjliggöra detta borgerliga projekt. Åt skogen med alliansens arbetslinje som sker på andras bekostning. 200 miljarder hamnar i ren vinst hos redan rika medan vi övriga arbetstagare får nöja oss med 700 kronor mer i plånboken varje år i ett avtal som gäller i tre år. Det är en ynkligt att beskåda detta spel.
  • Ian Smith.Ett av jordens avskum och rasist, Ian Smith är död. Sörjd av väldigt få bortsett från nationella högern möjligen och moderna rasister som saknar mannen som först skapade extrema rasiststaten Rhodesia efter det att England släppte sina gamla kolonier under 70-talet. Ian Smith som föddes i Rhodesia värvades till Englands flygvapen under andra världskriget. Han tog ett självständigt beslut 1976 och gjorde landet självständigt med vitt evighetsstyre som målsättning. Ett inbördeskrig blev svaret då landets svarta majoritetsbefolkning ville ha demokratiska rättigheter. Kriget var mellan nuvarande diktatorn Robert Mugabe och Ian Smith. 1979 så förlorade Ian Smith sin makt. Robert Mugabe tog makten. Landet bytte namn till nuvarande Zimbabwe. Från en diktator till en annan diktator som drabbar landet i fråga.
  • Vladimir Putin.Vladimir Putins förmodade valseger med över 63 % kan misstänkas vara valfusk. Men det finns inga hållbara bevis. Men Putins parti, Enade Ryssland är ganska så diktatorisk maktfullkomlig parti med polisstaten som uttrycksmedel. Dom fick 310 av 450 platser i duman. Partiet som numera styr televisionen och nästan samtliga radiokanaler är alltmera på gränsen till diktatur. Men vi är inte riktigt där än. Men det är en oroande utveckling på gång i Ryssland. Stolt och nationalistiskt.
  • Hugo Chavez.Även om jag tycker om Latinamerikas befrielse från CIA och USA:s inflytande så finner jag det lite oroande att Hugo Chavez ville göra om grundlagen så att presidenten skulle kunna väljas om så många gånger som möjligt. Utan det är bra att Chavez förlorade den omröstningen om lagförslaget. Jag beundrar Hugo Chavez kamp för oberoende från USA. Men han måste vara ödmjuk.

Musik

Alicia Keys — As I Am

Alison Krauss & — Raising Sand

Aretha Franklin — Jewels in the Crown: All Star Duets with The Queen

Beanie Sigel — The Solution

Behemoth — Apostasy

Britney Spears — Blackout & Sugababes — Change

Burial — Untrue

Dr. Indie minns undergroundtidens hardcoreband

Duran Duran — Red Carpet Massacre; Craig David — Trust Me; Seal — System & Darude — Label This

Dwight Yoakam — Dwight Sings Buck

Elmo — Kamikaze Heart

Entombed — Serpent Saints: The Ten Amendments

Eskimo Baby — Actors Suicide; The Killers — Sawdust; Bella — No One Will Know & Angus and Julia Stone — A Book like This

Gamma Ray — Land of the Free 2

Gore Gore Girls — Get the Gore (Miss Vampyria)

Hardcore Superstar — Dreamin’ in a Casket

Humanifesto — The Infamous; Mad Caddies — Keep It Going; NOFX — They’ve Actually Gotten Worse Live; Terror Punk Syndicate — Extended Playtime & Raw Records — Punk Single Collection

James Taylor — One Man Band

Jay-Z — American Gangster

Justin Currie — What Is Love For

Korta musikrecensioner XXXV

Kylie Minogue — X

Led Zeppelin — Mothership

Levon Helm — Dirt Farmer

Magnus Uggla — den coolaste katten i staden

Mando Diao — Never Seen the Light of Day

Nick Drake — Family Tree

Porter Wagoner — Wagonmaster

Queen — Rock Montreal

Scream Loud!! The Fenton Story: 61 Prime Slabs of Mid-60’s Michigan Teen Punk!

Status Quo — In Search of the Fourth Chord

Tarja Turunen — My Winter Storm

The Donnas — Bitchin’

Wu-Tang Clan — 8 Diagrams

Wyclef Jean — Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant