Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debatt

Inkomstgaranti vs. A-kassa

Över 30 000 i månaden — utan att jobba. Det låter som en dröm men för flera avgångna riksdagsledamöter är det verklighet.

Det finns flera före detta riksdagsledamöter som driver företag och samtidigt får ut inkomstgaranti, sedan finns den kategorin som inte gör ett dugg, de kan ligga och pilla sig i naveln hela dagarna och lyfta sin inkomstgaranti på skattebetalarnas bekostnad. De har inga krav på sig, övriga arbetslösa måste infinna sig på arbetsförmedlingen flera dagar i veckan, annars blir de av med a-kassan.

Politiker som åker taxi för tusentals kronor till och från ”jobbet” fast de har övernattningslägenhet i Stockholm som skattebetalarna betalar hyran för.

Politiker som flyger med regeringsplanet 20-30 mil, för kostnader på hundra tusentals kronor.

Vilka betalar, jo skattebetalarna förstås.

Politiker som ”jobbar” när riksdag och regering är sommarstängt och tar ut mammaledighet resten av året, på det viset spär de på sin ledighet rejält så de kan vara hemma mycket mycket längre än dem som röstade fram dem.

Nä ge oss övriga samma villkor, men arbetare ska kuvas och hållas kort och helst dö innan de går i pension.

Dr. Da Capo ondgör sig över ljugande sossar, men han glömde raskt bort alla ministrar i den nu sittande regeringen som farit med osanning, och haft/har ett flertal omoraliska garderobsgömmor såsom svart arbetskraft, obetalda tv-licenser m.m.

Nä politiker ni har ögonen på er och varför ska Svensson uppföra sig korrekt när ni beter er illa.

Det är inte undra på att politikerföraktet växer.