Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Dr. Rocks årsbästa 2007

2007 har inte varit ett speciellt musikaliskt händelserikt år, det har släppts en del bra musik under året, men jag önskar att det hade varit bättre.

Skivbolagen satsar allt för mycket på ytligt kommersiellt trams, som Idol till exempel.

Under 2008 vill jag se ett billigare skivpris, 200 kronor för en cd där kanske bara två eller tre låtar eller i värsta fall endast en låt är något att ha, är åt helvete för dyrt (ursäkta språket).

Här kommer en lista på de skivor jag uppskattade mest under 2007

 1. Avantasia — Lost in Space (part 1 & 2)
  Tobias Sammet från Edguy har gjort det igen, samlat sina vänner och gjort två suveräna EP. Fullängdaren Scarecrow kommer 25:e Januari. Jag har lite svårt att bärga mig till dess.
 2. Gamma Ray — Land of the Free 2
  Gamma Ray har hittat formen igen.
 3. Therion — Gothic Kabbalah
  En platta som har vuxit, jag gav den halvljummet omdöme när jag recenserade den i somras, men ju mer jag har lyssnat på den desto bättre har den blivit.
 4. Manowar — Gods of War
  Manowar överraskade mig med att släppa ett så bra album igen.
 5. Serj Tankian — Elect the Dead
  Sångaren från System of a Down överraskar starkt med ett bra soloalbum. (se Dr. Indies recension Serj Tankian — Elect the Dead)
 6. Iced Earth — Framing Armageddon
  En skiva som var lite trögstartad men efter några lyssningar så blev det riktigt bra.

Plus ett hedersomnämnande

Robert Plant & Alison Krauss — Raising Sand (se Dr. Indies recension Konsert med Lucinda Williams & recension av Robert Plant & Alison Krauss — Raising Sand och Dr. Da Capos recension Alison Krauss & Robert Plant — Raising Sand)

Led Zeppelin återförenades för en konsert med Jason Bonham bakom trumskinnen, nu hoppas vi på en världsturné efter sommaren 2008.

Filmerna om Arn blev äntligen av, efter allt bråk. En stor publiksuccé, som måste ses. Jag väntar ivrigt på att filmerna släpps på DVD.

Det ska bli intressant att se om Charlotte Kalla får årets bragdguld, i och med hennes sportsliga bragd i Tour de Ski där hon fullständigt mosade allt motstånd.

Det har knappt gått en vecka på det här året, men jag tycker att hennes resultat i Tour de Ski är värt bragdguldet.