Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Turbonegro & Marilyn Manson

Turbonegro.Hank von Helvete och hans band Turbonegro är fortfarande Norges främsta rockcirkus på scen och skiva. Här inbjuder de på supersnygga tajta punknummer som det slår gnistor om. Det är första gången jag ser detta sanslösa band på scen, visserligen är dom bara förband till huvudattraktionen Marilyn Manson, men dom är bra — det måste jag säga. Låtarna är partyrock där man anar deras bakgrund till bandets punk/garagerock. Det är nästan hårdrock när helvetet bryter loss. Ja, jösses så bra Turbonegro är när de avlossas ett helt batteri med smockor från deras olika skivor genom hela deras karriär.

Nu råkar jag älska detta band för att dom gör årets främsta partyrock på deras nya skiva. Deras scenframträdande är jag bara glad över att få uppleva.

Marilyn Manson.Så till slut släcks belysningen och ett enormt stort rött skynke hänger över hela scenen. Till det hörs elektroniska blixtrande musik. Det är signalen för att mörkrets gotiska mardrömsprins skall uppenbara sig till vår förtjusning. Han har ändrat om sin scenshow sedan förra gången då jag såg Marilyn Manson. Den här gången mosar han oss fullständigt med sina låtar och visar varför han är den symboliska upprorssjäl i en lam tyst tid. Musiken har ett tryck som jag knappast kan finnas någon annanstans i musikvärlden. Han förenar paradoxalt nog harmonin i sångerna med ett elektroniskt brutalt industrimangel. Jag får se ljus och mörker förenas i hans uppenbarelse. Marilyn Manson är en artist i dess fulländning, teatralisk tar han till medlen för att påpeka vansinnet i ideologier eller i politiska ledare som skapar personkult kring sin egen personlighet. Jag upplever en artist som har en scenshow som fungerar bra, den har underton av politik kontra konst. Marilyn Manson är den bästa artist som jag har sett live på väldigt länge, eftersom han vågar sticka ut och reta den amerikanska konservativa religiösa högern till vansinne. Det ger bara pluspoäng hos mig. För jag avskyr den konservativa högern liksom islamisk fundamentalism.

Då behöver världen en artist som talar till hjärtats poetiska tro på mänsklighetens framtid, fritt från ideologiska dumheter.

Marilyn Manson gör alltså det han skall, ge oss show som bara Alice Cooper kunde ge världen för 35 år sedan.