Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Pop

Louise Hoffsten — Så speciell

Många tidningstexter har skrivits om Louise Hoffsten och hennes seger över cancern som hon fick för en del år sedan. Louise Hoffsten släpper nu en svensk platta med svenska texter där bland annat Peter LeMarc samarbetat med henne. Peter LeMarc har skrivit självutlämnande sånger till Louise Hoffsten som passar hennes kynne. Det är personliga texter som vågar vara just mogna och bittra på samma gång. Texter som tar oss med in det vuxna livets allvar och konsekvenser av att fatta beslut om sitt eget liv. Louise Hoffsten lyckas mycket bättre här med den här skivan än med den som hon hade släppt förra gången. Men det infinner sig ändå ett par frågetecken tycker jag med skivan. Jag fastnar inte för allt på skivan och den griper inte riktigt tag i mig på långa vägar. Det finns sånger som vill berätta om hur viktigt det är med kärlek och texterna är välskrivna. Producenten Peter Kvint förmår att hålla ihop det hela och tydliggöra musikens rammar. Det är en platta som vill vara nära lyssnaren och det finns drag av terapi över delar av skivans material.

Naturligtvis har låtskrivaren tankar om att musiken skall beröra dig, det finns beröringar och starka känslor i musiken, det vet jag. Men det finns inget som riktigt når fram till mitt hjärta med den här skivans texter. Den känns som om allt skulle vara relevant och en viktig platta för Louise Hoffsten.

Det handlar om livet förstår jag när man lyssnar på skivans centrala delar och allt har en sammanhängande helhet. Kärlek och längtan till något bättre förenas i dom rätt typiska texterna som vi känner igen från Peter LeMarcs egna skivor. Louise Hoffsten gör på många sätt en skiva som är modig utifrån hennes perspektiv. Det gör inte så många hudnära och psykologiska plattor i Sverige som man skulle kunna önska. Även om jag kanske inte fullt ut uppskattar Så speciell så tar den ändå fram mänskliga kvaliteter som jag skulle vilja se mera av i livet.