Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Hip hop

The Dream — Lovehate

Lupe Fiasco — The Cool

The Dream — Lovehate.Det är den nya generationen av hip hop-artister som vill erövra världen, men framförallt att det finns artister som vägrar att ta med sig schablonbilderna från gangstarapens tillkortakommande med sig i sin konst. The Dream är en ung kille som vill ha med sig tendenser från hip hopen, fast det är soulmusiken och kärleken som han vill föra fram som budskap i musiken. Jag gillar hans hypermoderna soul som är uppdaterat och är fräsch, den känns lite lätt magisk när hans röst sveper ut övertonernas landskap. En riktig bra modern skiva för oss som gillar soul.

Lupe Fiasco är en ung kille som fick uppmärksamhet av självaste Jay-Z men hamnade på ett helt annat skivbolag när det blev omstuvningar kring det skivbolagets prioriteringar. Nu är det klassiska Atlantic som är hans skivbolag. Hans nya skiva är en delikat och bra rapplatta som har en moralisk underton i det han gör. Jag slipper storbystade brudar, vapen och droger i texterna. Det jag menar är att Lupe Fiasco romantiserar knappast gatulivets baksidor och skryter inte om hur mycket cash han har på banken. För smaklösa hip hopartister med vräkiga slott och bilar är det mest tråkiga som man kan finna inom musikbranschen.

Därför är hans skiva den mest positiva jag hört bland årets hip hopartister. Då Lupe Fiasco mera tränger in i livets olika perspektiv och avlägger rapporter från det liv han själv lever, upplever, formar kring sig själv. Lupe Fiasco är den artist som jag faktiskt kan se som den mest intressanta artisten framöver inför åren som kommer.