Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Bok

En liten bok om frihet

I tider när allt skramlar och inget stannar till, när ungdomar stenas i Iran, när människor som jobbat hårt ett helt liv dör utslitna lagom till pensionen och föräldrar knappt hinner krama sina barn förrän socialtjänsten eller annan auktoriserad samhällspersonal står med sina ficklampor och lyser in genom brevinkastet för att skydda barnen från kärlek.

Då kan det inte skada med lite eftertanke.

Konstnären Sune Rudnert dog under hösten 2007. Han var god vän till min familj. Som pojke kallade jag honom Målarmästare Munter. Jag tror inte jag har träffat någon lika uppriktigt nyfiken på livet som Sune.

Kort efter beskedet bestämde jag mig för att ge ut en bok till hans minne. Boken heter En liten bok om frihet — från Tomelilla till Shiraz och består av ett förord och femton texter som tar upp ämnet frihet ur olika aspekter. Den är också tillägnad de exiliranier som lyckades fly hemlandet efter islamiska revolutionen och kom hit, till Sverige.

En liten bok om frihet ges ut i begränsad upplaga. Den har inga marknadskrafter i ryggen. Jag gör själv reklam för den. Man kan läsa om den på stefanwhilde.se och köpa den på Litenupplaga.se — Spännande böcker i liten upplaga

Stefan Whilde