Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Kommunismens brott

Nima Sanandaji skriver i en debattartikel i expressen att det finns goda skäl att upplysa om kommunismens brott mot mänskligheten. Han anser att kommunismen är den ideologi som i särklass har stått för så väl mördandet som förtryck av flest oskyldiga i världshistorien. Varför då denna hets mot kommunismen nu? Därför att: kommunismen och socialismen är ju de neo-konservativas och nyliberalernas motsats. Alltså en fiende till marknadsekonomin och den kapitalistiska diktatur som nu sprider sig över hela världen. Därför måste man visa på socialismens och kommunismens farlighet och i detta fokusera bort från de brott som begås idag i demokratins namn.

Vad Rossana Dinamarca (vänsterpartiet) upprörs över är så vitt vi kan förstå den ensidiga propaganda som kommer fram när kommunismens brott ska belysas. Först och främst vill vi säga att ideologier inte begår brott. Det är galna despoter som gör det. Vi ser ju idag vilka brott som sker i demokratins namn. Vi vill inte förkasta demokratins ideologi på grund av detta. Det är inte demokratin som förordar erövring av andra länders nationella tillgångar. Det är inte demokratin som förordar tortyr av människor, där till och med barntortyr ingår. Det är inte demokratin som utan rättslig prövning sätter människor i koncentrationsläger. Det gör galna demagoger i demokratins namn. Despoter som sätter sig över nationella lagar och förordningar.

Därmed inte sagt att kommunismens brott inte ska belysas. Men man bör väl då också ta upp alla brott som skett mot mänskligheten. Sällan hör vi talas om att Hitler mördade miljontals kommunister och socialister innan han satte igång att mörda judar. Ett annat folkmord på 80-talet benämns aldrig. Då mördade militärdiktaturen i Indonesien miljontals kommunister, män, kvinnor och barn. Kanalerna fylldes av lik berättar ögonvittnen. Militär juntan understöddes av USA och CIA var direkt inblandade i detta folkmord.

Vi ska inte heller glömma alla folkmord i Latinamerika där USA direkt och indirekt deltagit. Columbia, Guatemala och Nicaragua för att nämna några, listan är lång. För folkmordet i Nicaragua blev USA dömd i FN-domstol för statsterrorism men det hörsammades inte. Besinningslöst fortsatte man bomba den Nicaraguanska civilbefolkningen. Vi anser att alla brott mot mänskligheten ska belysas i klart ljus oavsett vilka som står bakom, med förhoppning att kommande generationer uppträder som civiliserade humana människor med hög moral och rättsstatus.

Astrid Boman.

Musik

Bob Luman — Let’s Think About Livin’ & Carl Mann — Rockin’ Mann

Cat Power — Jukebox

Dr. Indies musikmix X

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Da Capo)

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Indie)

Hästpojken — Caligula

Hot Chip — Made in the Dark

Jack Johnson — Sleep Through the Static & Johnny Logan & Friends — The Irish Connection

Jarlsmark — Revolution

Jean Michel Jarre — Oxygene: Live in Your Living Room & Tangerine Dream — Madcap’s Flaming Duty & Springtime in Nagasaki: Part One from the Five Atomic Seasons

Joe Henry — Civilians

Marc Almond — Stardom Road

Mårten Janssons favoritskivor

Miss Kittin — Batbox

Nada Surf — Lucky; The Magnetic Fields — Distorsion & The Low-Lows — Shining Violence

Niccokick — The Good Days We Shared, Were They So Bad?

Panda Bear — Person Pitch

Robben Ford — Truth; Robert Cray — The Definitive Collection & Michael Katon — Live and on the Prowl!

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

The Mars Volta — The Bedlam in Goliath

Thurston Moore — Trees Outside the Academy