Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Filmer

2007 års bästa filmer enligt Miss Vampyria

Pirates of the Caribbean: At World’s End

Så klart uppföljare är trevliga, denna är flummig stundtals med Johnny Depp i någon slags fylle hallis,roande som vanligt och välskriven av Ted Elliot och Terry Rossio( männen bakom bl.a. Shrek och National Treasure).

Episk vacker äventyrlig action komedi med några otroligt sköna skådisar Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley och Stellan Skarsgård i samma rulle är inte fy skam, snarare tvärtom.

I’m a Cyborg, But That’s Ok

Flickan i filmen joddlar och drömmer om musikalen "Sound of music"i sin egen surrealistiska värld, mycket underhållande personligheter möts vi av på mentalsjukhuset där hon tas in eftrersom hon tror hon är en Cyborg. I’m a Cyborg But That’ OK har lite gullig charmig romantik likt filmen Amelie från Montmartre,massa humor i de schitzofrenas värld och en helt skön känsla, både feelgood mood men man får också en tankeställare om den mentala sjukvården och dess inneboende, lite grått ledsamt men humorn lyfter filmen och rullar framåt.

Simpsons — The Movie

Absolut den bästa animerade + roligaste och klockrena fullträffen 2007! Vi hoppas på uppföljare snarast!

300

Persiska kungen Leonidas krigar med endast 300 modiga blodiga män anno 480fKr. Slagsmålskämpande blodigt värre i en actionspäckad film med inblick i historien fick mig att stanna upp och erkänna att alla historiska dramateserade krigsfilmer inte är dåliga. Önskar att 300 hade kommit under min skolgångstid så hade jag kanske kunnat varit mer intresserad av historia och fått ett bättre betyg, men ibland upptäcker man sådan information för sent.

Pans Labyrint

Guillermo del Toro skapade något som fick mig fastklistrad vid filmen trots att den var helt på spanska och endast engelsk texning på min biograf. Den är dramatiskt, läskig t.o.m. för mig som annars mest ser splatter/B-skräck och asiatisk skräck med thrillers, det är inte ofta jag blir skrämd av en film men denna otrevliga faun i denna magiska vuxensaga får mig att rysa av obehag dessutom spelar den lilla flickan Ofelia ( Ivana Baquero född 1994) en sådan oskyldig nyfiken fin flicka som möts av faunen och en ondsint styvfader som verkar vilja allt annat än väl till sin nya familj… Någon gång skall vara den första, och denna gång är den första gången en spansk film är bra på alla sätt.

Halloween

Rob Zombie,hårdrockaren och allkonstnären som sjunger (f.d White Zombie nu Rob Zombie),skriver texter,regisserar musikvideos, samt skriver manus till sina egna filmer (House Of 1000 Corpses och The Devils Rejects) tog sig an att göra ett nytt manus med ny regi till John Carpenters kultskräckis Halloween,-om seriemördaren Michael Myers.

Nu kliver vi tillbaka t tiden för det handlar om Michael Myers uppväxt..Tyler Mane får fylla Michaels skor,eller ska det vara tvärtom(?)

Tyler Mane är en MYCKET STOR man,nämligen 2.03cm än f.d.Myers skådespelare Nick castle på 1.89cm.

Nya Halloween är bättre än orginalet,den är mer egoistiskt brutal och blodigare (huka er för kniven!) samt har den rätta "twisten", slasher blev bra igen efter många år av dåliga slasher filmer under 2000talets början.

Stardust

Från fiction/fantasy novellen Stardust skriven av Neil Gaiman 1998 gjordes äntligen en film med hjälp av regissören Matthew Vaughn.Ett äventyrligt romantiskt drama,en fantasy saga bortom horionten,skrivet i stjärnorna…

Vi får se Robert de Niro som transvestit-pirat,Michelle Pfeiffer som häxa samt söta skådespelerskan Claire Danes i denna storfilm. Hon var Julia i Romeo+Juliet med Leonardo Di Caprio och en gång huvudrolls innehaverska i sköna ungdomsserien My So Called Life.Den vackra klassiska musiken toppen och smälte perfekt in i händelserna i Stardust.

Last King of Scotland

Dramathriller om den barbariska presidenten i Uganda, Idi Amin (spelad av Forest Whitaker).

Jag minns att efter filmer stannade hälften av publiken upp i salongen och såg helt chockerade ut,inklusive jag själv, den 2 timmar långa filmen träffade rakt i hjärtat och slet upp en sorg,man ville bara ändra om i historien för de stackars förtryckta och hotade folket i Uganda på 1970talet.En riktgt bra genomtänkt och intressant biografisk film,den känn tidvis som en dokumentär och ser ibland ut att vara inspelad under 1979talet också,den får publiken gråtmild,dramatiken och spänningen är stressande och så hjärtskärande blodig.

Miss Vampyria

Musik

Bob Luman — Let’s Think About Livin’ & Carl Mann — Rockin’ Mann

Cat Power — Jukebox

Dr. Indies musikmix X

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Da Capo)

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Indie)

Hästpojken — Caligula

Hot Chip — Made in the Dark

Jack Johnson — Sleep Through the Static & Johnny Logan & Friends — The Irish Connection

Jarlsmark — Revolution

Jean Michel Jarre — Oxygene: Live in Your Living Room & Tangerine Dream — Madcap’s Flaming Duty & Springtime in Nagasaki: Part One from the Five Atomic Seasons

Joe Henry — Civilians

Marc Almond — Stardom Road

Mårten Janssons favoritskivor

Miss Kittin — Batbox

Nada Surf — Lucky; The Magnetic Fields — Distorsion & The Low-Lows — Shining Violence

Niccokick — The Good Days We Shared, Were They So Bad?

Panda Bear — Person Pitch

Robben Ford — Truth; Robert Cray — The Definitive Collection & Michael Katon — Live and on the Prowl!

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

The Mars Volta — The Bedlam in Goliath

Thurston Moore — Trees Outside the Academy