Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blues/Rock/Boogie

Robben Ford — Truth

Robert Cray — The Definitive Collection

Michael Katon — Live and on the Prowl!

Robben Ford — Truth.Förutom Cray är dessa nya bekantskaper för mig. Robben Ford gör lättlyssnad musik som ligger farligt nära ”muzak”, men han lyckas ändå med att skapa blues som bryter av tillräckligt för att inte bli lättglömd. Definitivt inte något stort, men kan ändå funka som bakgrundsmusik när man sitter och snackar.

Robert Cray — The Definitive Collection.Robert Cray är betydligt mer lyssningsbar, nästan diggbar. Som för det mesta har jag svårt för att lyssna på hela plattor av en grupp/musiker, jag föredrar enskilda låtar. När jag sätter på musik är det alltsomoftast blandningar, musik från ett år eller årtionde eller en genre, hellre än från en grupp. Det är sällan jag så att säga klarar av att lyssna på en hel platta, jag börjar ofta skruva på mig och vill höra något annat. Även om alla låtar på plattan är bra vill jag bryta av och spela låtar från någon annan platta. Michael Katon — Live and on the Prowl.Detta är, har jag märkt, något som en del har väldigt svårt att fatta, men det är så jag funkar. Självfallet finns som alltid undantag, det finns en handfull grupper jag gärna sätter på en platta av och lyssnar på hela. Ford och Cray kommer att hamna bland blandmusiken hos mig.

Michael Katon gör en betydligt råare musik. Även om detta är en live-platta, jag har generellt svårt för live-plattor, så måste jag säga att det är riktigt bra. Denna plattas låtar har betydligt mer karaktär än de två ovanstående. Får väl se om jag får tag på nån studioplatta av Katon. Kan nog bli intressant, även om jag får lite ansträngd och hes röst av att lyssna på honom.

Musik

Bob Luman — Let’s Think About Livin’ & Carl Mann — Rockin’ Mann

Cat Power — Jukebox

Dr. Indies musikmix X

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Da Capo)

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Indie)

Hästpojken — Caligula

Hot Chip — Made in the Dark

Jack Johnson — Sleep Through the Static & Johnny Logan & Friends — The Irish Connection

Jarlsmark — Revolution

Jean Michel Jarre — Oxygene: Live in Your Living Room & Tangerine Dream — Madcap’s Flaming Duty & Springtime in Nagasaki: Part One from the Five Atomic Seasons

Joe Henry — Civilians

Marc Almond — Stardom Road

Mårten Janssons favoritskivor

Miss Kittin — Batbox

Nada Surf — Lucky; The Magnetic Fields — Distorsion & The Low-Lows — Shining Violence

Niccokick — The Good Days We Shared, Were They So Bad?

Panda Bear — Person Pitch

Robben Ford — Truth; Robert Cray — The Definitive Collection & Michael Katon — Live and on the Prowl!

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

The Mars Volta — The Bedlam in Goliath

Thurston Moore — Trees Outside the Academy