Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Syntpop

Miss Kittin — Batbox

Miss Kittin — Batbox.Caroline Herve är till vardags dj och syntpopprinsessa som givit ut åtskilligt med skivor, bland annat tillsammans med Michel Amato mera känt som ”The Hacker”. Själv döpte hon om sig till Miss Kittin, det är ett säkert artistnamn som vi känner väl till.

Hon är Frankrikes främsta electroartist som ger ut skivor på olika bolag. Jag har hört henne under några år, då gav hon oss lyssnare lättsamma poplåtar som stuvades om, ibland till rena dynamiten. Sköna danslåtar som gav ekon bland olika klubbar runtomkring Europa.

Miss Kittin.Den nya skivan som kommer ut nu år 2008 är en frän och superstark skiva som redan nu kan vara en av det här årets bästa akter.

Plattan innehåller 13 sånger som har en rytmisk tyngd som har en tung bas i botten med en elegant kvinnlig stark röst.

Hon bär med sig sångerna samtidigt hon planerar varenda detalj med produktionen. Det är en välproducerat platta vars kuggar passar in i varandra så perfekt, att ingenting känns som om det är ogenomtänkt på något sätt.

Klinisk syntpop fastän med hjärtat på rätta loopen för att uttrycka mig lite fyndigt när jag ändå håller på med att skriva om skivan.

Miss Kittin påminner starkt om The Knifes musik, då båda artisternas musik mullrar medan looparna tvingar sig på mig som lyssnare.

Jag kan omöjligt värja mig för Miss Kittins musik. Jag gillar hennes känsla att det är något speciellt hon ägnar sig åt, när hon skapar musik. Det är tveklös ursinnig musik men oerhört estetisk musik vilket jag uppskattar högt. Miss Kittin kan verkligen öka pulsen genom att fokusera sin konst så att den pressas till det yttersta men med raffinerade metoder. Som sagt var, årets skönaste vibbar kommer numera från Frankrike.

Musik

Bob Luman — Let’s Think About Livin’ & Carl Mann — Rockin’ Mann

Cat Power — Jukebox

Dr. Indies musikmix X

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Da Capo)

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Indie)

Hästpojken — Caligula

Hot Chip — Made in the Dark

Jack Johnson — Sleep Through the Static & Johnny Logan & Friends — The Irish Connection

Jarlsmark — Revolution

Jean Michel Jarre — Oxygene: Live in Your Living Room & Tangerine Dream — Madcap’s Flaming Duty & Springtime in Nagasaki: Part One from the Five Atomic Seasons

Joe Henry — Civilians

Marc Almond — Stardom Road

Mårten Janssons favoritskivor

Miss Kittin — Batbox

Nada Surf — Lucky; The Magnetic Fields — Distorsion & The Low-Lows — Shining Violence

Niccokick — The Good Days We Shared, Were They So Bad?

Panda Bear — Person Pitch

Robben Ford — Truth; Robert Cray — The Definitive Collection & Michael Katon — Live and on the Prowl!

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

The Mars Volta — The Bedlam in Goliath

Thurston Moore — Trees Outside the Academy