Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musikintervju

Hästpojken

Blaskans redaktör har inte bara förälskat sig i årets första svenska fullträff utan här kommer det frågor och svar via mailen då Sveriges coolaste rockband intervjuas av eder utsända Dr. Indie.


Fråga
Två killar från Broder Daniel och Bad Cash Quartet bildar ett gemensamt band. Då undrar jag hur det kom sig att detta projekt blev av och hur träffades ni?
Svar
Första gången vi träffades var när Bad Cash och BD var ute och spelade tillsammans. Senare träffades vi på en maskerad. Jag tyckte att det var konstigt att mumien stod och pratade med mig om produktionen på vår skiva men senare producerade Lars två skivor med Bad Cash, och på den vägen är det.
Fråga
Titeln på skivan "Caligula" kan man undra över. Texten handlar om sökande efter kärlek och att man finner sin väg i livet. Men varför har skivan den titeln månntro, symboliserar Caligula något speciellt?
Svar
Caligula symboliserar griseri för mig. Ofta när man ser tillbaka på en situation som man tyckt varit omöjlig då, så märker man att det finns en liten bit kvar till det verkliga helvetet.
Fråga
Berätta lite om skivans tillkomst?
Svar
Vi spelade mest på känsla och allt gick relativt fort. Typ 70 % av texterna tillkom under 10 dagar. Resten skrevs vid olika tillfällen under ett års tid.
Fråga
En av de bästa låtarna "Börja leva" säger mycket om att man låter tiden passera förbi, eller livet pågår någon annanstans än där man själv är. Den låten skulle jag gärna vilja veta lite mera om vilka tankar som fanns bakom den låten?
Svar
Lars har skrivit musiken och allt var lagt när jag kom till studion. Jag skrev texten tills nästa dag och la sången första gången jag sjöng den. Jag tycker det är fint att vi sparat instrumenteringen precis som Lars la det eftersom det låter så naivt. Texten var menat som ett skämt men den blev ganska bra. Den skulle egentligen hetat "lilla lilla lilla lilla lilla Martin" men "börja leva" lät bättre.
Fråga
Min sista fråga måste bli hur det fungerar att lämna andra band som haft en sådan specifik signatur och lyckas skapa en nerv och kraft som ni har gjort med Hästpojken. Hur lyckas ni helt enkelt?
Svar
Det är extremt svårt att svara på eftersom man skriver som man skriver. Men det är väldigt kul att du tycker det är bra.

Musik

Bob Luman — Let’s Think About Livin’ & Carl Mann — Rockin’ Mann

Cat Power — Jukebox

Dr. Indies musikmix X

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Da Capo)

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Indie)

Hästpojken — Caligula

Hot Chip — Made in the Dark

Jack Johnson — Sleep Through the Static & Johnny Logan & Friends — The Irish Connection

Jarlsmark — Revolution

Jean Michel Jarre — Oxygene: Live in Your Living Room & Tangerine Dream — Madcap’s Flaming Duty & Springtime in Nagasaki: Part One from the Five Atomic Seasons

Joe Henry — Civilians

Marc Almond — Stardom Road

Mårten Janssons favoritskivor

Miss Kittin — Batbox

Nada Surf — Lucky; The Magnetic Fields — Distorsion & The Low-Lows — Shining Violence

Niccokick — The Good Days We Shared, Were They So Bad?

Panda Bear — Person Pitch

Robben Ford — Truth; Robert Cray — The Definitive Collection & Michael Katon — Live and on the Prowl!

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

The Mars Volta — The Bedlam in Goliath

Thurston Moore — Trees Outside the Academy