Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Hip hop

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg.Hans karriär började med att hans styvbroder som kallades för Warren G var med i legendariska N.W.A., det var under den tiden då gangstarapen slog igenom på bred front. Snoop som är hans smeknamn gjorde egna hemgjorda bandinspelningar tillsammans med Warren G. Warren tog med sig dem till sin vän, Dr. Dre. Han började sin egen solokarriär och tog med sig Snoop Doggy Dogg på sin debutskiva The Cronic. Det blev en av 90-talets främsta och bästa hip hopakter som jag kan tänka mig. Snoop Doggy Dogg blev numera en man som fick chansen att göra ett soloalbum 19993 på klassiska bolaget Death Row Records.

Snoop Doggy Dogg.Doggstyle hette hans första egna album. Den skivan gjorde honom till en oberoende artist som även blev 90-talets främsta gangstaraper. Jag har inte gillat allt vad han hittills givit ut på marknaden. Men den nya skivan är cool och väldigt avslappnande soulig platta. Den bryter sig loss lite grann från den alltmera uttjatade gangstarapen. Den som sedan länge borde ha passerat bäst före datum.

Snoop Doggy Dogg gör inga innovativa låtar på sin nya skiva, utan den har sina egna referenser, såsom 70-talslaidbacksoul. Det finns långsamma rappartier som förenas med lugna fina låtar. Jag tycker om skivan därför att den vågar plocka in lite känslor. Visst finns det maschovibbar i sångerna, men den sortens vibb stör inte skivan helhetsintryck denna gång. Utan den har stil, klass och en stor bredbent manlig charm. Jag recenserar den här skivan trots at jag känner mig mätt på hip hopen för tillfället. Men den här funkar väl hos mig.

Musik

Bob Luman — Let’s Think About Livin’ & Carl Mann — Rockin’ Mann

Cat Power — Jukebox

Dr. Indies musikmix X

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Da Capo)

Drive-By Truckers — Brighter than Creation’s Dark (Dr. Indie)

Hästpojken — Caligula

Hot Chip — Made in the Dark

Jack Johnson — Sleep Through the Static & Johnny Logan & Friends — The Irish Connection

Jarlsmark — Revolution

Jean Michel Jarre — Oxygene: Live in Your Living Room & Tangerine Dream — Madcap’s Flaming Duty & Springtime in Nagasaki: Part One from the Five Atomic Seasons

Joe Henry — Civilians

Marc Almond — Stardom Road

Mårten Janssons favoritskivor

Miss Kittin — Batbox

Nada Surf — Lucky; The Magnetic Fields — Distorsion & The Low-Lows — Shining Violence

Niccokick — The Good Days We Shared, Were They So Bad?

Panda Bear — Person Pitch

Robben Ford — Truth; Robert Cray — The Definitive Collection & Michael Katon — Live and on the Prowl!

Snoop Doggy Dogg — Getcha Girl Dogg

The Mars Volta — The Bedlam in Goliath

Thurston Moore — Trees Outside the Academy