Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Across the Universe (soundtrack + film)

Across the Universe.Jag fick i uppdrag att recensera Soundtracket till filmen Across the Universe, jag satte mig och påbörjade lyssningen.

Det är Beatleslåtar det handlar om, och jag gillar ju Beatles sedan gammalt så det föll sig naturligt att jag skulle recensera skivan.

Som sagt jag påbörjade lyssningen och en del versioner var riktigt bra, men en del tolkningar hade jag lite svårt för, jag undrade varför de hade tolkat låten på det här viset med gospelkörer, en del låtar var det inga instrument på och det blev bara konstigare och konstigare.

Då beslöt Dr. Indie och jag mig för att gå och se filmen, men det visade sig att den inte hade haft premiär på biograferna ännu, så jag fick gå och fundera på de här märkliga tolkningarna ett tag till.

När vi gick och såg filmen då föll plötsligt alla bitar på plats. Beatles låtar ger intryck av att vara specialskrivna och realismen störs inte av att mycket av historien berättas med sång. Alla dessa konstiga tolkningar blev helt plötsligt begripliga och filmen, ja vad ska man säga, den var bra.

Jude åker från Liverpool till USA på sextiotalet för att leta reda på sin pappa. Där lär han känna Max, han blir kär i hans syster Lucy. När Max blir värvad till Vietnamkriget blir Jude och Lucy engagerade fredsaktivister. Jude blir arresterad och blir utvisad till England.

Han återvänder till USA för att umgås med Max som har kommit hem från kriget, han börjar också träffa Jude igen.

Gå och se filmen. Så får du reda på hur det hela slutar, den är klart sevärd, och soundtracket visade sig inte vara så dumt det heller, när man väl sett filmen.

En och annan tår trillade ner för kinden under resans gång måste jag väl erkänna.

Dr. Rock har blivit blödig på senare år.

Film och soundtrack får € € € ++