Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Metal

Death Angel — Killing Season

Nuclear Blast

Thrash metal var bättre förr. Death Angels cd Killing Season är som ett hopkok från ett gammal recept från San Fransisco som blivit upphittat och avdammat av skivbolaget jag annars uppskattar hårt för deras bra smak att hitta och signera band. Men jag tycker det känns som om skivan Killing Season verkar vara ett rent pengaprojekt från både bandets och Nuclear Blast sida. Death Angel låter 106.3 bandit rock musik.

Death Angel har SLAYER liknande gitarrslingor, och som thrashjättarna Megadeth doftar de första låtarna som (tänker mest på låten Hangar 18), betänk också titelnamnet Megadeth hade på skivan: Killing Is My Buisness…And Buisness Is Good och jämför med Killing Seasons.

SLAYER hade ju en av de bästa skivorna med under 1990 Seasons in the Abyss … och Mille Petrossa i KREATOR, Anthrax och icke att förglömma tyska trashjättarna SODOM har redan gjort detta som Death Angel gör nu i år, fast ”det var bättre förr”. Bästa låtarna är dock Sonic Beatdown (för dess attityd och tempo) och balladliknande Resurrection Machine; MEN i den lugnare låten God vs God doftar Death Angel som urtvättade Alice In Chains (R.I.P. L.S ) med liten touch av mycket grymmare tyngre Machine Head.

 1. Lord of Hate
 2. Sonic Beatdown
 3. Dethroned
 4. Carnival Justice
 5. Buried Alive
 6. Soulless
 7. The Noose
 8. When Worlds Collide
 9. God vs God
 10. Steal the Crown
 11. Resurrection Machine

Rotten Sound — Cykles

Relapse

Denna extrema snabba grindcore metal kanske låter ruttet i någon stackars förälders öron men i mina låter Rotten Sound enbart som ett lyssningsbart läkemedel för själen, ju snabbare grindcore med deathmetal bröl desto mer pumpar mitt blod i ådrorna och livsandan kommer åter.

Med neddistade gitarrer och smattrande trummor spelar Rotten Sound lika snabbt som Kataklysm och tyngre än SLAYER.

Finska har funnits sedan 1993 men släppte inte cd förrän 1998, Under Pressure.

 1. The Effect
 2. Praise the Lord
 3. Blind
 4. Units
 5. Corporation
 6. Colonies
 7. Poor
 8. Days to Kill
 9. Deceit
 10. Caste System
 11. Alternews
 12. Simplicity
 13. Enigma
 14. Decimate
 15. Victims
 16. Sold Out
 17. Feet First
 18. Trust

Miss Vampyria