Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Ska

Desmond Dekker — The Essential Desmond Dekker

Desmond Dekker — The Essential Desmond Dekker.Alla hyllar Elvis Presley. Jag säger, jovisst, men glöm inte bort att hylla Carl Perkins och Gene Vincent. Alla hyllar Bob Marley. Jag säger, jovisst, men glöm inte bort att hylla Desmond Dekker.

Denna dubbel-cd innehåller verkligen det essentiella av Desmond Dekkers gungande sköna låtar; om inte alla så i alla fall de flesta av hans bästa.

Blues känner jag mer eller mindre direkt igen, även om det finns en enorm spännvid på de olika låtarnas rytm och takt. Ska och reggae har jag stundtals haft svårt för, mest tyckt att det var tema med variationer, samma grundrytm genom alla låtar, de låter väldigt lika varandra. Jag har lyssnat betydligt mer på blues än ska/reggae, så, visst, självklart finns det större variationer inom ska/reggae än vad jag kan uppfatta. Mycket av min tvekan till framförallt reggae bottnar nog i att det bara var Bob Marley som spelades så fort någon ville lyssna på reggae på en fest. Min vana trogen undrade jag om det inte fanns någon annan som spelade reggae än Marley. Men han är ju såå bra, ju! Jo men ändå… Det var förmodligen av den anledningen jag ville ihärda med Desmond Dekker som alternativ, men det gick oftast inte för sig, Bob Marley skulle det vara.

Nå, nu kan jag i alla fall njuta av 40 av Desmond Dekkers essentiella låtar.