Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Ska/New Wave/Krautrock

Driz & The Alarms — Driz & The Alarms

Hills — Schlaraffenland med en ny mp3-låt

Jag gillar tanken på ett band som jag aldrign hört talas om men som ändå landar så vackert i min brevlåda. Jag läser att bandet är hårt svängande på konserter och ger livet i sin musik. Det är humor baserad på gammal hederlig Madness kontra The Skatalites ska i modern tappning. Jag befinner mig förflyttat tillbaka i tiden då året var 1980 och jag var punkaren som blev ohjälpligt förälskat i tidens skascen. Driz And The Alarms har alltså tolv sånger som fylls av reagge,ska och pop så att allting blir lycklig kompott av mixade stilar och arter. Det är himla kul att musiken kan flöda så fritt och Dr. Indie börjar fundera om det inte är dags för en neoskascen igen med svenska företecken. Driz och hans mannar slår sig för brösten, dunkar näven i ren lycka för musiken ger lyckliga känslor och förandligar reggaemusiken så att den får en svensk trevligare ton. Skivan borde kunna få tillräcklig med kraft att lyfta för det är bland roligaste musik som vandrat genom svenska musikscenen den här vintern.

Driz and The Alarms har nog allt för att skapa en karriär som partyband för oss frusna svenska själar. Med andra ord är det levande bra ny musik som gäller för min del.

Jag är 42 år gammal och har lyssnat på musik i mer än 30 år och har i Blaskan skrivit och sett musik för att jag lever mitt liv omgiven av musik och kvinnor. Det är kort koncentrat att det fortfarande finns så mycket att uppleva inom musiken. På myspace finns Hills från Sverige med en långsam härlig krautrocklåt som tar andan ur mig därför att den tar fram känslor och lockar fram musiken på ett nytt snyggt sätt. Det är ett spännande band vars musik är subtil och udda då det knappast görs krautrock i dagens Sverige, det vill säga krautrock som har de klassiska förebilderna i åtanke. För min del är det underbar musik.

Ge Hills en chans och låna ditt öra till dem — MySpace.com — hills — Göteborg, SE — Rock / Psykadelia / Experimentell — www.myspace.com/hhillss