Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Symfonisk indie

Elbow — The Seldom Seen Kid

Elbow — The Seldom Seen Kid.Jag att Elbow gjorde bra ifrån sig med sina drömska popmelodier i början av detta decennium, fast det var på de första och bästa skivorna, då någonting hände av vikt.

Elbow.Elbow blandade bra popsånger med lite av krautrockens finaste sublima tongångar och då tyckte undertecknad att det var något av godo. Men så släpper bandet detta nya album och allt blir generalknas, deras nya sånger dör bort i ren tristess. Jag tar till storsläggan och varnar alla med känsliga öron som dessutom älskade bandet i deras första etapper. Femmanna kollektivet försöker utbreda sig och få större genombrottskraft genom att göra renodlade rockballader och till kompet av ett delvis fegare arrangemang. Men sångaren Gyu Garvey vill gärna få större omfång genom att ge rösten ett större register arr röra sig med i sångerna. Men tonerna och sången räcker inte för att väcka liv i monstret.

Skivan karaktär är en tråkig profillös tung version av deras första stapplande egna försök att göra bra pop. För bra pop är det i grunden men det blir så trist, en livlös tillställning när det kommer till kritan. Elbow får skärpa till sig till nästa gång.