Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Popsoul

Fergie — The Dutchess

Duffy — Rockferry

Fergie.Två snygga damer med excellenta röster med stora resurser som de båda förankrar väl när de båda gör moderna popalbum för en yngre musikpublik. Men det finns vissa skillnader mellan de båda artisterna. Fergie satsar på modern R ’n’ B för en radio och MTV-publik medan Duffy bottnar i Petula Clark och Duffy Springfields traditioner. Det är mera northern soul med Stax och Motowns ljudbilder över Duffys musik. Jag föredrar Duffy därför att hon har spännande låtar och ett material som borde bli mera klassisk. Fergie gör en hel del tuffa moderna låtar men det är väldigt mycket kommersiellt över hennes prestationer. Men det är ändå tillräckligt bra för att engagera lyssnaren inom mig. Jag lånar mitt öra till Fergie som dansar och beter sig som en otrolig vacker showgirl som förför världen med sex och musikalisk charm. Den här skivan är fullproppad med hits för en ung hungrig värld av tonåringar och allting är kompentent framfört på alla sätt och vis.

Duffy — Rockferry.Men i det långa loppet blir det en lättsam lättsmält bortglömd platta i sig själv. Fast jag tror att Fergie kan bli större som artist med flera spännande projekt framför sig i den nära framtiden.

Duffy samarbetar med gamle Suedegitarristen Bernard Butler och det resulterar i en ytterst trevlig bra inspelat skiva som har många möjligheter att bli en kommande klassiker för många flera än vi indiepopälskare. Utan det är mängder av bra låtar som jag tror borde ut till en större värld. Ge Duffy den chansen.