Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Indierock

Wojciech — Sointula

Lysande långsam malande briljant indie från vårt nordiska granland Finland med ett band som är så starka, att det är synd och skam att inget skivbolag erbjuder sina tjänster till bandet. Jag kan inte låta bli att tänka att detta inte är ett finskt band — utan de är unga grabbar som egentligen är från England och har tagit sin tillflykt till den engelska suveräna indievåg som fanns där spirande i 90-talets inledning. Wojciechs musik är en jämn flytande ström av gitarrflöden som inger lugn och harmoni i sina kompositioner. Det är känslor som väcks och plötsligt befinner jag mig i ett tidsflöde där Band som Ride och My Bloody Valentine är de klaraste av ljusa stjärnor som tindrar på himlavalvet.

Wojciech som är ett band som jag upptäckt via min väninna Susanna och vars kusin spelade med i bandet tills nyligen — Jussi heter han föresten.

Musiken är fantastisk vilket tilltalar mig och går direkt in i mitt hjärta. Texterna är visserligen på finska och jag kan inte förstå finska men det spelar faktiskt ingen roll då musiken är vacker, det räcker alldeles förträffligt för min del. Nu hoppas vi på Blaskanredaktionen att världen är redo för ett av det bästa finska banden som jag har hört på väldigt länge.

Här finns bandets myspacesida för intresserade — MySpace.com — Wojciech — Turku, FI — www.myspace.com/voitsek