Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debattartikel

Kina och den förlorade hedern

Så är det då bekräftat för hela världen att läsa, staten Kina och mänskliga rättigheter går inte riktigt ihop. För vem kan längre hävda att de kinesiska avsikterna bara är goda efter vad de har ställt till med i Tibet, möjligen kan maoister försöka med det logiska krumsprånget men vem tror på deras utsagor nu för tiden. Nej, den obehagliga sanningen är nog tyvärr att regimen i Kina är precis som alla förtryckarregimer har varit genom hela historien, intoleranta, repressiva och ofantligt desperat att visa upp ett värdigare ansikte genom diverse propaganda och rena lögner där OS i sommar kan skänka en human bild av ett inhumant vanstyre.

Att världen gett dessa satans mördare möjligheten att dölja sin smutsiga hantering med ett OS är illa nog, men vad som är än mer illa är att världen delvis står där och skrapar med foten därför att Kina är en alltför viktig handelspartner för att kritiseras. När ett företag som Yahoo — bojkotta för övrigt att använda deras crappiga sökmotor — hjälper till med förtrycket och samtidigt passar på att tjäna pengar på att hjälpa till med förtrycket genom att skapa ett filter som omöjliggör att kineser tar del av viss ”farlig” information på Internet, då går det för långt.

När samma företag så bredvilligt hjälper till med att bygga upp ett system där e-mail övervakas och läses för att hitta ”misshaglig information”, så är väl saken biff. Inte tu tal om att det företaget ska få fortsätta med sina smutsiga affärer i framtiden. Kom ihåg att detta har lett till att regimen i Kina har kunnat spåra och arrestera dissidenter så att dessa inte längre utgör ett hot mot en regim som allt mer klamrar sig fast vid makten med en dåres vanvett.

En sak konstaterar jag dock med viss glädje, min tes håller. Tesen bygger på att alla som säger sig vara för små människor, arbetarklass, är egentligen tvärtom. För vem kan beskylla den kinesiska regimen för att ens tänka på dessa stackars satar, inte när man håller ett helt lands arbetande befolkning som slavarbetskraft som man kan behandla hur som helst och sedan kalla sig ett arbetarparti. Ett faktum som för övrigt går igen också i vårt eget land.

Nej, det är dags att se sanningen i vitögat. Inte bara är Kina ett land som så gärna hjälper till med att skapa ofrihet och förtryck i länder som Sudan, utan är också ett land som mer än gärna ser till att den egna befolkningen kan åtnjuta ett litet helvete. Själva är vi inte utan skuld då vi så gärna konsumerar deras produkter som ibland producerats under helt vidriga förhållanden utan omtanke eller medlidande med dem som producerar. Det finns därför bara en slutsats man kan dra, vägra köpa varor tillverkade i Kina. Står det ”Made In China” — lägg tillbaka varan, står det inget begär att få informationen av din handlare.

Den som hjälper en regim genom att handla med den har indirekt blod på sina egna händer och vem vill ha det — inte jag i varje fall, så jag betalar hellre ett högre pris bara jag slipper ligga vaken om natten och undra hur jag lever mitt liv egentligen. Få regimer i världen har nämligen mindre legitimitet än den kinesiska, så dra nu ditt strå till stacken och sänd budskapet till den regim som inte längre drar sig för att döda sina egna medborgare för att säkerställa makten och överhögheten över Tibet.

Dr. Da Capo

Musik

Andre Matos — Time to Be Free

Bauhaus — Go Away White

Beyoncé — Love Letters

Caesars — Strawberry Weed

Counting Crows — Saturday Nights & Sunday Mornings

Disco Not Disco: Postpunk, Electro & Leftfield Disco Classics 1974–1986

Dr. Indies musikmix XII

Håkan Hellström — För sent för Edelweiss

Jim Ford — Point of No Return: Previously Unreleased Masters, a Lost 45 & Rare Demos

Korta musikrecensioner XXXVIII

Mike Oldfield — Music of the Spheres

Millencolin — Machine 15; Floggin Molly — Float & Cursed — III: Architects Of Troubled Sleep

Moby — Last Night & Fuck Buttons — Street Horrrsing

Nick Cave — Dig!!! Lazarus Dig!!!

Pacific — Reveries

Panic at the Disco — Pretty Odd

Portishead — Third

R.E.M. — Accelerate

Rhonda Vincent — Good Thing Going

Sebastian Bach — Angel Down

Snoop Dogg — Ego Trippin’; Rick Ross — Trilla & Fat Joe — The Elephant in the Room

Teddy Pendergrass — Love TKO: The Very Best of Teddy Pendergrass

The B-52’s — Funplex

The Black Crowes — Warpaint

The Black Keys — Attack & Release

The Kills — Midnight Boom

The Raconteurs — Consolers of the Lonely

Van Morrison — Keep It Simple

Willie Nelson — Moment of Forever

Vincent Vincent and The Villains — Gospel Bombs