Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debattartikel

Vänsterns förlorade oskuld

SVT:s egen grävande journalist, pitbullterrier och vänstervridare Janne Josefsson har gjort det igen när han avslöjat en ny skandal i konungariket Svedala.

Ett företag i Göteborgstrakten har under organiserade former avslöjats med att använda sig av arbetskraft som både saknat arbets- och uppehållstillstånd. Det lite pikanta var att företaget ägdes av invandrare. Omoralen rådde i varje fall ingen tvekan om och det blev inte bättre av att allehanda fantastiska förklaringar plockades fram så fort pitbull-janne stack mikrofonen i ansiktet på de skyldiga. Efter programinslaget hölls paneldebatt med dels fackförenings-representanter som Vanja Lundby-Wedin och dels arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) i varsin ringhörna. Från vänsterns förlorade, nej förlovade, land kom superterrriern Lars Ohly. För vänsterns representanter blev det problem med en gång då arbetsmarknadsministern grep initiativet med en gång och fördömde det inträffade som total omoral och att han inte var främmande för hårdare straff för att komma åt de skyldiga. Därmed gick luften ur med en gång eftersom vänsterrepresentanternas argumentering säkert hade gått ut på marknadens omoral och hur regeringen i hemlighet understödde det skedda beteendet vilket ju naturligtvis inte hade varit annat än lögn och förbannad dikt i vanlig ordning. Istället kom debatten att kretsa kring vilka åtgärder som behövdes och även här var parterna förvånansvärt överens. Därmed tappade vänsterns representanter lite grand masken och det hela var riktigt roande att se, ett helt gäng socialdemokrater som var laddade från hälsenan men till sist satt och såg ut som fromma lamm. Där skällandet skulle ha tagit vid, satt istället ett helt gäng och såg ut som konfirmandelever — minst sagt underhållande. Men nog med mysandet över promenadsegern för borgerligheten och över till en sak som vi aldrig fick någon insikt om, nämligen hur det kunde komma sig att den fruktansvärda situationen i reportaget kunde uppstå över huvud taget.

Om man vill köpa en tjänst börjar man oftast med att kolla priserna. Sedan går man vidare med att kolla vad man får för priset. Om man hittar två tjänster som är likvärdiga, det vill säga du får ungefär samma service för priset, men där priserna skiljer sig väsentligt åt, så väljer de flesta oftast det billigare. Detta är ett grundläggande beteende som konsumenter uppvisar på en kapitalistisk marknad vare sig man bor i Sverige eller i Japan. Det är här det börjar bli lite intressant, för om alla företag betalar skatter, arbetsgivaravgifter, sociala avgifter, löner och allt annat företag ska betala för sina anställda så öppnas en möjlighet att priskonkurrera genom att låta bli att betala allt detta. Man kan alltså konkurrera genom att låta bli att betala avgifter och därför blir svartarbete en lösning där man sparar pengar och vinner marknadsandelar. Alla blir med svart arbetskraft lyckliga utom de som utnyttjas, staten som blir lurad på pengar som kunde ha gått till sjukvård eller skattebetalarna som inte fattar att så länge detta pågår kommer antingen servicen inom den gemensamma sektorn att försämras eller så måste alla betala mer dvs. högre skatter. Men de som kan utnyttja systemet blir lyckliga och pitbull-janne får ju också en födkrok så att så långt är ju minerna glada och lyckliga. Men min tes är alltså att grundproblemet, det ingen vill tala om återigen går att hitta i de höga skatterna vi begåvats med i detta land.

Med de höga skatterna kommer alltså problem av ett högst oangenämt slag, ett faktum ingen inom vänstern vare sig vill tillstå eller ens kännas vid eftersom dessa mörkermän och kvinnor är arvtagare till de kretiner som en gång uppfann detta makabra system. Låt mig ge dig några exempel på vad högskattesamhället hitintills har åstadkommit.

Vi har fått en så snabbt ökande svart ekonomi att snart går svartekonomin om den vita i ökningstakt. Det jobbas svart i varenda buske och det finns snart inte en medborgare i detta land som inte har antingen köpt eller har utfört svarta tjänster. Det har till och med gått så långt så att när den nuvarande regeringen försöker göra något åt saken möts man av motstånd och protester till och med från etablerade partier som sossarna när dessa vänder sig emot hushållsnära tjänster som är ett sätt att göra svarta tjänster vita. Det har till och med gått så långt att delar av ekonomin helt och hållet tagits över av den svarta sektorn, några exempel på detta är städbranschen, restaurangbranschen innan den nuvarande regeringen gjorde något åt detta vilket gjort att det nu delvis vänt, och till sist har vi naturligtvis den alltid närvarnade hantverksbranschen som alltid varit en lukrativ affär för dem som utövat detta tvivelaktiga värv.

Vidare har högskattesamhället skapat ett system som uppmuntrat fusk och skumraskaffärer när människor skapat sig förmögenheter genom som att i uppdrag granskning utnyttja de kryphålen som systemet skapat. Om du däremot är en sådan looser att du vill göra rätt för dig, straffas du genom att du får betala ännu mer skatt. Till exempel är du arbetare och ställer upp och arbetar extra betalar du också extra hög skatt — grattis till ett nedköp Sveriges arbetare.

Skattesystemet har alltså gjort fuskarna till vinnare och de som vill göra rätt för sig till förlorare. Svensk vänster har därmed gjort svenska arbetare till några av de största förlorarna. Så mycket för att värna om de små i samhället. Det paradoxala har alltså inträffat, de som påstår att de är för de små i samhället bedriver en politik som gynnar de stora, och de som av samma svenska vänster påstås vara för dem som redan har är egentligen de enda som värnar om de små.

Låt oss gå tillbaka till programmet för en stund. Där satt de alltså på vänsterns planhalva och visste antagligen att den egna politiken var boven i dramat som lett fram till det som Pitbull-Janne framlagt i programmet, och inte sjutton tillstod de med en enda stavelse vad de själva och deras respektive rörelser hade ställt till med. Trots att bevisen i målet är överväldigande, tror jag inte heller vi någonsin får höra den samlade svenska vänstern erkänna att deras egen politik antingen dömt svenska arbetare till att förbli fattiglappar eller till att spela med och bli fuskare de också. Inte heller kommer de någonsin att tillstå att i och med att allt fler väljer att fuska med skatten, arbeta svart eller att utnyttja systemet till sin egen fördel, urholkas det som samma människor säger sig värna om — den generella välfärdsstaten. Än mindre kommer de att krypa till korset och bekänna att borgarnas idéer om hur man bekämpar dessa avarter till exempel genom hushållsnära tjänster är framgångsrika. Tvärtom i sedvanlig sosselögnsanda sitter fortfarande debattörer som är helt hjärntvättade som till exempel Göran Greidar och fortfarande påstår motsatsen, trots att all statistik talar ett annat språk.

Så ser vänsterns förlorade oskuld ut, problemet är bara att ingen inom denna rörelse kommer att erkänna den. Så låt oss slippa se dessa mänskliga fågelholkar sitta där och gapa över skandalerna men låtsas som om de inte visste någonting, vilket de naturligtvis visst vet om trots att de låtsas vara helt oskyldiga.

Så Mona ska du någonsin erkänna de skador högskattesamhället åsamkat oss och att det är er politik som ligger bakom det fenomen som vi såg Pitbull-Janne gräva fram? Eller ska vi fortsätta med att matas med dina fantastiska förklaringar som inte har ett dugg med verkligheten att göra även i framtiden och som alla bär socialdemokratins signum?

Dr. Da Capo

Musik

Andre Matos — Time to Be Free

Bauhaus — Go Away White

Beyoncé — Love Letters

Caesars — Strawberry Weed

Counting Crows — Saturday Nights & Sunday Mornings

Disco Not Disco: Postpunk, Electro & Leftfield Disco Classics 1974–1986

Dr. Indies musikmix XII

Håkan Hellström — För sent för Edelweiss

Jim Ford — Point of No Return: Previously Unreleased Masters, a Lost 45 & Rare Demos

Korta musikrecensioner XXXVIII

Mike Oldfield — Music of the Spheres

Millencolin — Machine 15; Floggin Molly — Float & Cursed — III: Architects Of Troubled Sleep

Moby — Last Night & Fuck Buttons — Street Horrrsing

Nick Cave — Dig!!! Lazarus Dig!!!

Pacific — Reveries

Panic at the Disco — Pretty Odd

Portishead — Third

R.E.M. — Accelerate

Rhonda Vincent — Good Thing Going

Sebastian Bach — Angel Down

Snoop Dogg — Ego Trippin’; Rick Ross — Trilla & Fat Joe — The Elephant in the Room

Teddy Pendergrass — Love TKO: The Very Best of Teddy Pendergrass

The B-52’s — Funplex

The Black Crowes — Warpaint

The Black Keys — Attack & Release

The Kills — Midnight Boom

The Raconteurs — Consolers of the Lonely

Van Morrison — Keep It Simple

Willie Nelson — Moment of Forever

Vincent Vincent and The Villains — Gospel Bombs