Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Dr. Indies musikmix XII

 • Toto.Det cirkulerar rykten i världens musikpress att gruppen Toto skall ge ut en egen box med deras musik från deras karriär. Sveriges hardcorefans som alltid försvarar iskall studiomusik från Totos tommaste album blir naturligtvis berusade av lyckan. Gissningsvis så har väl Sveriges manliga luftgitarronanister redan börjat spara pengar på hög för att kunna köpa det kommande eländet.
 • Ryan Adams.Dr. Indies favorit Ryans Adams bloggar så fint om det som händer omkring honom. Men tyvärr skriver Ryan Adams om relativt ointressanta saker som knappast stimulerar min hjärna. Men det finns lite godis som man kan nyttja — D.R.Adams Films Inc.
 • Ett bra dvdtips är Siouxsie & The Banshees konsert Nocturne vilket spelades in 1983 då bandet fortfarande hade kraft och stil att kunna spela sina gotiska new wavelåtar. Det klassiska The Royal Albert Hall härbärgerade Siouxsie And The Banshees, det flödade av energi och kärlek i musiken. Siouxsie & The Banshees.En rolig och hänryckande konsert, fantastisk på väldigt många sätt. Vacker, estetisk tilltalande, musikalisk långsam pulserande show. Den här dvd-skivan måste ni bara införskaffa.
 • Följetongen om Led Zeppelins eventuella återförening fortsätter med att Robert lats nej kanske inte är ett fullständigt nej. Utan Robert Plant säger att man kan vet inte vad framtiden har framför sig. Nu har även Jimmy Page påtalat att ingenting är omöjligt, när det gäller en framtida återförening med världsledande konsert på programmet. Led Zeppelin.Vi på redaktionen skulle nog kunna säga att det vore värd att vänta på, för det är en häftig tanke att ett av världens bästa band skall komma till Sverige med nästan hela originaluppsättningen.
 • Undrar du vad kritikerna i Sveriges ledande press tycker om dina favoritartisters nya skivor. Lugn den här sajten samlar ihop alla recensioner och du kan söka som du själv vill. Det är en bra idé om ni frågar undertecknad — kritiker.se — Alla recensioner på ett ställe
 • Sheek Louch.Jag har tröttnat rejält på hip hop- scenen med dess eviga löjliga gangstarap om bilar, droger och ord som bitch. Den politiska grundtonen verkar stendöd. Och om någon börjar tala om hip hop som ett uppror mot den vita normens herravälde över våra sinnen, då börjar min blick bli stirrig. Det är mest ett skämt att dagens hip hop-scen, bortsett från några få undantag, att den har något politiskt. Verkar vara avlägsen ur dagens diskurs. Ta bara en usel rapare som Sheek Louchs nya skiva Silverback Gorilla som har en bedrövlig skiva ute på marknaden. Med sådana skivor så tar jag adjö av hip hopen för ett bra tag framöver. The Meters kommande är det enda som verkar värd att invänta på.
 • Årets upplaga av Acceleretorfestivalen kommer i år bli två hela dagar på grund av Band Of Horses turnéschema, detta band kommer att spela på en onsdag. Festivalen kommer att pågå 24 -25 juni. Det kommer bli ett spännande år med amerikanska grupperna Deerhunter och Black Kids, som några av akterna, Båda grupperna gör en suggestiv musik som jag nyligen njöt av när jag skulle gå igenom, Deerhunters senaste skiva Cryptograms och deras ep Fluorescent Grey. Den skivan är en psykedelisk experimentell fullständig bomb av vällust och genommusikalitet. Black Kids är en bra indieakt som vågar ta steget fullt ut med sin enkla geniala pop. Andra akter är Fuck Buttons (Vars nya skiva recenseras i detta nummer) Duffy, Battles och El Perro Del Mar, bland annat. Gå ditt och besök denna festival, för det är där framtidens musik och intressantaste trender koras och bejublas.
 • Dr. Indies jakt på nya intressanta band leder mig direkt till amerikanska småpunkiga Coathangers, en grupp bestående av snygga tuffa rockbrudar som låter som om Martha And The Muffins och The Go-Go’s har återförenats i en enda akt. Snygga rocklåtar där new wave är deras krydda — MySpace.com - The Coathangers - Atlanta, Georgia - Experimentell / Punk / Rock - www.myspace.com/fuckthecoathangers
 • Ett svenskt band som älskar Sham 69 och Dead boy kan inte vara fel. Midnite Stalker gör allting rätt, så deras låtar måste ni kolla in här. Punk så det förslår det. Roligaste bandet sedan Toppers — MySpace.com - Midnite Stalkers - Stockholm - Punk / Rock / Garage - www.myspace.com/midnitestalkers
 • Pigga brudar från Sverige som gör högoktanig punk så det gnistrar och sprakar om det. Sveriges svar på The Donnas/L 7 heter The Bombettes, Det är suverän partypunk att förtöja din omvärld med. Sänk ankaret redan nu — MySpace.com - the Bombettes - - Punk / Rock - www.myspace.com/thebombettes
 • Till sist i min musikmix så är vårens bästa soundtrack duon i Mums samtliga skivor de har givit ut på 2000-talet. Paul Schneider och Stefan Jungmayer är männen med det mest magiska elektroniska landskapsmålningar, färgat i musikens alla färgskalor. Jag måste säga eller snarare påpeka att jag transformerades på flera andliga plan. Mum är mitt allt för tillfället.

Musik

Andre Matos — Time to Be Free

Bauhaus — Go Away White

Beyoncé — Love Letters

Caesars — Strawberry Weed

Counting Crows — Saturday Nights & Sunday Mornings

Disco Not Disco: Postpunk, Electro & Leftfield Disco Classics 1974–1986

Dr. Indies musikmix XII

Håkan Hellström — För sent för Edelweiss

Jim Ford — Point of No Return: Previously Unreleased Masters, a Lost 45 & Rare Demos

Korta musikrecensioner XXXVIII

Mike Oldfield — Music of the Spheres

Millencolin — Machine 15; Floggin Molly — Float & Cursed — III: Architects Of Troubled Sleep

Moby — Last Night & Fuck Buttons — Street Horrrsing

Nick Cave — Dig!!! Lazarus Dig!!!

Pacific — Reveries

Panic at the Disco — Pretty Odd

Portishead — Third

R.E.M. — Accelerate

Rhonda Vincent — Good Thing Going

Sebastian Bach — Angel Down

Snoop Dogg — Ego Trippin’; Rick Ross — Trilla & Fat Joe — The Elephant in the Room

Teddy Pendergrass — Love TKO: The Very Best of Teddy Pendergrass

The B-52’s — Funplex

The Black Crowes — Warpaint

The Black Keys — Attack & Release

The Kills — Midnight Boom

The Raconteurs — Consolers of the Lonely

Van Morrison — Keep It Simple

Willie Nelson — Moment of Forever

Vincent Vincent and The Villains — Gospel Bombs