Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Dropkick Murphys

Var ska jag börja, jag har aldrig skådat liknande band med publik förr det har inte varit min stil liksom förutom på Irländska krogar då som backgroundmusik. Men nu har denna skribent tagit ett steg längre i utvecklingen.

Dropkick Muprphys spelade denna kväll på Annexet och det var fullt men inte slutsålt.publiken är som bandet, en säregen mix av åldrar och utseenden, vi hade den klassiska punkar typen, ska-kortsnaggade flickor, nynazister, äldre medelålders rockers, indie ungdomar, hårdrockare och diverse i polisonger och kepsar.

The Accidents

Hann tyvärr inte se 2 förband så The Accidents fick bli det första och enda denna kväll. Kl. 20.50 drösade de in på scenen, ett gäng glada rockabilly-Örebroare.

Snygga instrument, lilalackerade och 1950-tals rockabilly snidade detaljer. Tjusigt. De öste på i ett snabbt tempo, tyvärr var ljudet inte det bästa, de låter säkert bättre på skiva skulle jag tro eller på en mindre scen på något danshak.

Några låtars namn hann jag snappa upp trots hyttande nävar och det dova ljudet: Poison Chalice, Hot Hot City (så sjöng de Stockholm city haha), Dancin’ Shoes, Weight of the Worlds fina She’s Mine och Kings of the Night.

Här är de svarta hängslernas & brylcrčmens förförare: D. Vacuum — sjunger och spelar gitarr, Ric Rebel Jennings — trummor & sång, Omega — gitarr & sång, Fred Tank — bas & sång.

Kika på deras hemsida — The Accidents

DROPKICK MURPHYS

DKM är ett Irländsktdoftande folkmusik & 7-manna punkband från Boston. Dropkick Murphys har spelat ihop sedan 1996 så de är gamla i gemet men inte så stora i Svea trots uppbackning av diverse radiokanaler t.ex. 106.7 Rockklassiker och spelningar i fjol.

Tralligt och hoppigt blev resultatet då i alla fall när de klev ut kl 21.35 — alla sju på Stockholms Annexets scen under introt av The Foggy Dew: vokalisterna som delar på frontmicken Al Barr & Ken Casey (spelar också bas), Matt Kelly som bankade på trummorna, James Lynch (gitarr) Marc Orrell (gitarr samt dragspel) Tim Brennan på diverse instrument: mandolin, dragspel och visst visslande med visslor samt den viktigaste personen som gör den Irländskdoftande folkmusiken till just detta: Scruffy Wallace med sin säckpipa i famnen.

Amerikanska gospellåten Amazing Grace kan bara låta bra med säckpipor och utan sång, sen på reperoaren fanns också (i oordning): Tomorrow’s Industry, The State of Massachusetts, (F)lannigan’s Ball, Shattered, Citizen C.I.A, In the Streets of Boston, The Walking Dead, Which Side Are You On?, Fields of Athenry (med väldig allsång av publiken), Workers’s Song, I’m Shipping up to Boston som finns med på Departed-filmens underbara soundtrack och låten har spelats i radion flitigt, nån som missat I’m Shipping up To Boston?

Runt halv tolvslaget drog DKM upp de flesta tjejer från de första raderna i publiken och spelade Kiss Me, I’m Shitfaced med/till dem, det var ett stort gäng, scenen full av skottskrutiga kjolar, svarta eller färgglada trasiga strumpor, rakade skallar och diverse hårfärger, underbart frigjort & vackert, de tjejer som klev upp ville verkligen synas, det fotades och sjöngs med, det hela slutade med att sångaren slängde sig in i tjejsmeten och ja…det var kul att se på. Dropkick Murhys är annars på scenen kanske inte det mest underhållande band jag skådat live som har lika många artister samtidigt på scen men detta med allsång och extra framträdande av The Deadly Sins sångerska en liten stund o att ta upp publiken på scen gav en extra spicy haggis.

Miss Vampyria

Musik

Andre Matos — Time to Be Free

Bauhaus — Go Away White

Beyoncé — Love Letters

Caesars — Strawberry Weed

Counting Crows — Saturday Nights & Sunday Mornings

Disco Not Disco: Postpunk, Electro & Leftfield Disco Classics 1974–1986

Dr. Indies musikmix XII

Håkan Hellström — För sent för Edelweiss

Jim Ford — Point of No Return: Previously Unreleased Masters, a Lost 45 & Rare Demos

Korta musikrecensioner XXXVIII

Mike Oldfield — Music of the Spheres

Millencolin — Machine 15; Floggin Molly — Float & Cursed — III: Architects Of Troubled Sleep

Moby — Last Night & Fuck Buttons — Street Horrrsing

Nick Cave — Dig!!! Lazarus Dig!!!

Pacific — Reveries

Panic at the Disco — Pretty Odd

Portishead — Third

R.E.M. — Accelerate

Rhonda Vincent — Good Thing Going

Sebastian Bach — Angel Down

Snoop Dogg — Ego Trippin’; Rick Ross — Trilla & Fat Joe — The Elephant in the Room

Teddy Pendergrass — Love TKO: The Very Best of Teddy Pendergrass

The B-52’s — Funplex

The Black Crowes — Warpaint

The Black Keys — Attack & Release

The Kills — Midnight Boom

The Raconteurs — Consolers of the Lonely

Van Morrison — Keep It Simple

Willie Nelson — Moment of Forever

Vincent Vincent and The Villains — Gospel Bombs