Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musikdvd

AC/DC — Plug Me In

AC/DC — Plug Me In.Vad kritiker än påstår om den här trippelskivboxen kring AC/DC att den bara är till för hardcore fansen och tillför ingenting för oss övriga — så är det en generell feluppfattning om denna box relevans för lyssnare som gärna betitlar oss för musikälskare.

Det är en box som betyder oerhörd mycket istället då dess material är suverän och frän rock ’n’ roll på högsta luftgitarrkapacitet. Jag har sällan känt mig så lycklig över att få ta del av suveräna vilda konsertupptagningar som har energi i sitt utövande på scenen. Framförallt så handlar det om genuin rock, vars uppfattning hänger på dom riff som Chuck Berry uppfann för flera decennier sedan. AC/DC sysslar med hård rock och har enkel boggierock som river ned alla tillgängliga murar som står ivägen för god partyrock. Framförallt handlar det om karismatisk sångare som Bon Scott vars djungelvrål bildar stommen i deras bas. Men det finns även två bröder, Malcolm och hjälten Angus Young som ger järnet bakom Bon Scotts sexiga utstrålning på scenen.

Bon Scott var klart bäst men hans drog hantering tog livet av honom redan 1980, det var då som Brian Johnson från gruppen Geordie fick äran och jobbet att sjunga i AC/DC. Livematerialet är hämtat från arkiven och förstärker min kunskap över bandets musikaliska historik.

Livematerialet är från tv-shower, konserthallar och större sammanhang, med svartvita eller trevande sämre färgtoner från det 70-tal som då var deras genombrottsdecennium då övriga världen fick upp ögonen på Australiens första riktiga stora arenarockband.

Jag älskar liveinspelningarna, det går inte att sitta still, utan musiken tar tag i hela min kropp och tvingar mig att röra på sig.

Bon Scott lyckas verkligen att skapa en stämning på scenen, trots att jag ser den på tv-skärmen kan man ana hur intensiv Bon måste vara för dem som i realiteten var verkligen där på plats, när det begav sig.

Jag förvånas över hur simpel deras rock är i grunden, det är ett gäng grabbar som verkligen vill ha jävligt roligt i livet. Boxen Plug Me In är därför en ståtlig berusande rockunderhållning som varje rockälskare måste ha i sin skivsamling.

Musik

Andre Matos — Time to Be Free

Bauhaus — Go Away White

Beyoncé — Love Letters

Caesars — Strawberry Weed

Counting Crows — Saturday Nights & Sunday Mornings

Disco Not Disco: Postpunk, Electro & Leftfield Disco Classics 1974–1986

Dr. Indies musikmix XII

Håkan Hellström — För sent för Edelweiss

Jim Ford — Point of No Return: Previously Unreleased Masters, a Lost 45 & Rare Demos

Korta musikrecensioner XXXVIII

Mike Oldfield — Music of the Spheres

Millencolin — Machine 15; Floggin Molly — Float & Cursed — III: Architects Of Troubled Sleep

Moby — Last Night & Fuck Buttons — Street Horrrsing

Nick Cave — Dig!!! Lazarus Dig!!!

Pacific — Reveries

Panic at the Disco — Pretty Odd

Portishead — Third

R.E.M. — Accelerate

Rhonda Vincent — Good Thing Going

Sebastian Bach — Angel Down

Snoop Dogg — Ego Trippin’; Rick Ross — Trilla & Fat Joe — The Elephant in the Room

Teddy Pendergrass — Love TKO: The Very Best of Teddy Pendergrass

The B-52’s — Funplex

The Black Crowes — Warpaint

The Black Keys — Attack & Release

The Kills — Midnight Boom

The Raconteurs — Consolers of the Lonely

Van Morrison — Keep It Simple

Willie Nelson — Moment of Forever

Vincent Vincent and The Villains — Gospel Bombs