Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debattartikel

Socialdemokratin är fantastisk

Ja, förlåt så mycket för rubriken, den ska naturligtvis utläsas som ett utslag av min vana att använda ett tvärtomspråk. För det jag menar är att socialdemokratin är så maktfullkomlig att man inte drar sig för någonting för att genomdriva sin vilja. Det som har hänt är att Sveriges farligaste man — Thomas Bodström — har slagit till igen och sett till att han och sossarna har kunnat genomdriva sin variant av sovjetstatstänkandet och nu lyckats med konststycket att inskränka vår demokrati. Och kom ihåg, han har lyckats med detta utan att ens inneha makten. Följ med i en historia med märkliga förvecklingar där man som medborgare måste fråga sig hur länge till detta parti ska få härja fritt.

För cirka tre år sedan kläckte Thomas Bodström den otroligt brillianta idén att det var dags att inskränka vår rätt att uttrycka oss fritt i detta land. Dags för lite 1984 tänkande med andra ord, och argumentet var ju glasklart — att skydda oss mot Al Qaida och andra fulingar. Som om dessa mörkermänniskor ens bryr sig om en liten randstat utan värde som Sverige, satt alltså Thomas igång med sitt värv. Snart hade han kläckt den smått bisarra idén att medborgarnas samtliga E-mall skulle övervakas av FRA (Försvarets Radio Anstalt en spioncentral som ingår i totalförsvaret), alla teleoperatörer skulle spela in och spara teletrafiken, vi skulle övervakas vad vi gjorde över Internet och till sist skulle polisen kunna bugga redaktioner hos media för att avslöja källor.

Protesterna i samtliga hörn av konungariket ville inte sluta, utom inom socialdemokratin. Att man inte hade ett uns av stöd från någon gjorde ju ingenting hos maktmonopolisterna, man hade ju vant sig vid att under alla år av maktinnehav kunde man göra vad som helst och lägga vilka idiotförslag som helst men lik förbannat röstade svensken på de maktfullkomliga igen. Alltså berördes man inte alls av de protester som hördes.

Som tur var fick vi för ett och ett halvt år sedan en ny regering, ett resultat av bland annat detta övergrepp men också andra misstag som kejsaren av Sörmland och hans anhang begick. Nu trodde väl de flesta att vi äntligen kunde begrava skamliga förslag som de Thomas Bodström framfört men si den gubben gick inte för det är nu historien tar en mycket märklig vändning.

Innan vi går in på hur historien tog sin början och hur den sen kom att utvecklas till en fortsättning på den parodi Thomas Bodström vill göra demokratin till, ska vi ge lite bakgrundsfakta. EU är en organisation jag normalt sett är för. Trots dess uppenbara brister är samarbetet en framgång för medlemsländerna, men det finns mycket kvar att göra för att förbättra EU internt. Ett sådant område är demokratin som är undermålig och det är därför vi behöver en konstitution till samarbetet.

Det där är dock ett sidospår så det lämnar vi med en gång. Det viktiga är dock att de fortsatta turerna i historien berodde på just denna brist på demokrati i EU. En brist som nu kommer att ge svensken mindre demokrati. För innan Thomas Bodström tvangs att avgå genomförde han vad som bara kan betecknas som en konstitutionell kupp. Samarbetet inom EU bygger på en slags uppdelning mellan vad som är EU: s uppgift och vad som är de enskilda ländernas uppgift. En av EU: s uppgifter är att sköta medlemsländernas gemensamma säkerhet. Sagt och gjort så förde Thomas Bodström upp sin perverterade syn på demokrati till EU-kommissionen som nappade och inledde arbetet för att införa just denna avart av demokrati. Snart låg ett färdigt förslag som antogs av Thomas Bodström och hans europeiska kollegor på justitieministerposterna. Väl godkänt är det så att alla medlemmar måste börja utarbeta ett lagförslag som sedan ska godkännas av kommissionen. Mitt i detta arbete kom det svenska valet där Thomas fick foten. Men det är nu det finurliga kommer, i och med att Sverige godkände Thomas lilla demokratidödare måste också den svenska nya regeringen underkasta sig detta och utarbeta ett lagförslag trots att man inte vill. För vi hade ju godkänt förslaget alltså måste alla underkasta sig beslutet. Den bisarra situationen har alltså uppstått att en regering som inte vill ha den utarbetade lagstiftningen, tvingas att utarbeta ett förslag till lagstiftning som Thomas Bodström har genomdrivit och kan genomdriva med hjälp av EU-kommissionen trots att han inte längre är justitieminister. EU-kommissionen agerar därmed som Thomas Bodströms förlängda arm vilket i sig bara det är en hel skam. Så bland annat ser socialdemokratisk maktfullkomlighet ut när den är som mest övertydlig. Resultatet blir att vi alla nu ska övervakas på ett sätt som inte ens George Orwell kunde fundera ut.

Så Mona, jag har redan tidigare ställt några frågor till dig om socialdemokratisk maktfullkomlighet, men jag har ändå några kompletterande frågor som jag gärna skulle vilja fråga dig om. När ska du göra med Thomas Bodström, vad du gjorde mot Per Nuder det vill säga avsätta honom som talesman och representant i juridiska frågor? När ska du och socialdemokratin bli lite mer ödmjuka och sluta upp med er maktfullkomliga attityd? Och när ska du och den övriga rörelsen inse att ni är tillsatta av folket för att göra det folket vill, inte vad ni vill?

Dr. Da Capo

Musik

Adam Green — Sixies & Sevens

Alf — Tivoliv

Ane Brun — Changing of the Season

Atrocity — Werk 80 I & II

Billy Bragg — Mr. Love & Justice

Bob Mould — District Line

Cavalera Conspiracy — Inflikted

Children of Bodom — Blooddrunk; In Flames — A Sense of Purpose & Draconian — Turning Seasons Within

Cut Copy — In Ghost Colours; Kelley Polar — I Need You to Hold On While the Sky Is Falling; M83 — Saturdays=Youth; Hercules and Love Affair — Hercules and Love Affair & Juvelen — 1

Daniel Norgren — Outskirt

Death Cab for Cutie — Narrow Stairs

Dr. Indies musikmix XIII

Dr. Indies musiktips för maj

Emrik — Soul Swedish Man & Friska Viljor — Tour de Hearts

Hällberga Central — Hällberga Central & Ricardo — Bye Bye Girl

Joel Alme — Master of Ceremonies

Judee Sill — Abracadabra: The Asylum Years

Katharina Nuttall — Cherry Flavour Substitute

Korta musikrecensioner XXXIX

Mariah Carey — E=mc2 & Ray J — All I Feel

Markus Krunegård — Markusevangeliet

Montt Mardié — Clocks/Pretenders

Mystery Jets — Twenty One; Atlas Sound — Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel & Action Bikers — Hesperian Puisto

Nazareth — The News

P-Nissarna — Kalla den va fan du vill

Sebastien Teller — Sexuality

Stephen Malkmus & The Jicks — Real Emotional Trash

Stephen Simmons — Something in Between

Testament — The Formation of Damnation; Edenbridge — My Earth Dream; Dokken — Lightning Strikes Again & Nasum — Doombringer

The Last Shadow Puppets — The Age of the Understatement

The Roots — Rising Down

Whitesnake — Good to Be Bad