Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Heavymetal/Goth/Trash/Grindcore

Testament — The Formation of Damnation

Edenbridge — My Earth Dream

Dokken — Lightning Strikes Again

Nasum — Doombringer

Testament — The Formation of Damnation.Chuck Billy sjunger igen med sin stora vokala röst en röstresurs av de stora inläggen i den klassiska moderna trashmetalens historia. Testament är bandet från Bay Area/San Franscicoområdet där den klassiska trashmusiken föddes och växte upp mer eller mindre. Metallica, Megadeath, Slayer och Anthrax är det fyra stora monstren i denna musikaliska mylla som gav metalen tillbaka garagerockens känsla och en brutalare tyngre grund att bygga upp musiken på.

Testament är bandet som hamnade precis bakom de fyra stora men ändå lyckades från 80-talet och framåt ge oss en mängd med starka album som fortfarande fungerar väl att lyssna på utan att de albumen känns passé på något sätt. Nya albumet väcker liv i gruppen och det är faktiskt ett urstarkt album som åtminstone gav mig tilltron tillbaka på att det finns bra trashmetalskivor av idag. Nya skivan är både bra och har låtar som ger pondus åt genren i fråga. Diggar den starkt.

Edenbridge.Tyska Edenbridge liksom amerikanska klassiska heavymetalbandet Dokken släpper helt okej plattor som kanske inte tillför något nytt i respektive genre, gothmetal och heavy metal. Men det går fortfarande att stå emot enromt vackra kvinnor med lika vackra sångröster som lyfter den här sortens snygga vackra musik. Visserligen har vi hört den här sortens tuffa episka gitarrer möter skön feminin vokalist. Sabine sjunger gudomligt bra på varje låt som gruppen har på skivan. Men det är lite för tamt och identitetslös musik som minte sticker ut på något sätt. Men det går att lyssna på utan att man skäms för skivan.

Dokken.Dokken som är Don Dokkens klassiska relativt trista heavy metalgrupp. Under 80- och 90-talen spelade de in tråkiga skivor och stelopererad heavy metal för hela slanten. Deras nya skiva är dock okej men innehåller heller inget nytt. Dokken spelar bara på det erkända och trygga i musiken precis så bandet alltid gjort och verkar fortsätta att göra. Lagom och tjockhudad ångar Dokken på varse det händer något nytt i musiken. En liten mungipa kan gå upp för mig.

Nasum — Doombringer.Nasum är lika dödligt skrikiga på sin Japaninspelade skiva. Svenska Nasum spelar kängpunk i death metalstil. Man gapar och låtarna går undan fort som fan. Men det blir för monotomt för min smak. Låtarna går knappt att urskilja sig från varandra, Det är för lite taktbyten och det saknas variation. Nasum är som vanligt kul för stunden men där räcker det för min smak.

Musik

Adam Green — Sixies & Sevens

Alf — Tivoliv

Ane Brun — Changing of the Season

Atrocity — Werk 80 I & II

Billy Bragg — Mr. Love & Justice

Bob Mould — District Line

Cavalera Conspiracy — Inflikted

Children of Bodom — Blooddrunk; In Flames — A Sense of Purpose & Draconian — Turning Seasons Within

Cut Copy — In Ghost Colours; Kelley Polar — I Need You to Hold On While the Sky Is Falling; M83 — Saturdays=Youth; Hercules and Love Affair — Hercules and Love Affair & Juvelen — 1

Daniel Norgren — Outskirt

Death Cab for Cutie — Narrow Stairs

Dr. Indies musikmix XIII

Dr. Indies musiktips för maj

Emrik — Soul Swedish Man & Friska Viljor — Tour de Hearts

Hällberga Central — Hällberga Central & Ricardo — Bye Bye Girl

Joel Alme — Master of Ceremonies

Judee Sill — Abracadabra: The Asylum Years

Katharina Nuttall — Cherry Flavour Substitute

Korta musikrecensioner XXXIX

Mariah Carey — E=mc2 & Ray J — All I Feel

Markus Krunegård — Markusevangeliet

Montt Mardié — Clocks/Pretenders

Mystery Jets — Twenty One; Atlas Sound — Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel & Action Bikers — Hesperian Puisto

Nazareth — The News

P-Nissarna — Kalla den va fan du vill

Sebastien Teller — Sexuality

Stephen Malkmus & The Jicks — Real Emotional Trash

Stephen Simmons — Something in Between

Testament — The Formation of Damnation; Edenbridge — My Earth Dream; Dokken — Lightning Strikes Again & Nasum — Doombringer

The Last Shadow Puppets — The Age of the Understatement

The Roots — Rising Down

Whitesnake — Good to Be Bad