Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Favoriter i mars 2003

Dr. Indies favoriter just denna månad

  1. Konstnären Claes Bäckströms poetiska memoarer En förtjusande ung man Norstedts 2002 En bok som beskriver hans sökande efter kärlek och bekräftelse.
  2. Ingmar Björksten som var kulturredaktör på SVD mellan 1981 till 1991 avled tyvärr 2002. Hans möten och minnen med titel En dag, en tid är både bitvis rörande och starka kulturmöten av yttersta vikt. Fischer & Co.
  3. Just nu kommer det en våg på video med min personlige favorit Jet Li. Efter hans genombrott i trista Dödligt vapen så har vi upplevt Romeo Must Die, The One, Kiss the Dragon. Alla dessa andas lite för mycket Hollywood. Utan det är hans Hong Kong action som jag älskar. Se bara Meltdown och Dragon Fight. Suverän underhållning från den störste just nu.
  4. I senaste numret av tidskriften Wire (februari) så är det ett måste om man är det minsta intresserade av samtida musik. En perfekt intervju med Lou Reed angående konceptalbumet The Raven som bygger på Edgar Allan Poes diktverk. Fascinerande tankar bakom allting.
  5. Tintin tecknat på lördagar 8:30 är en riktig trivsam lagom underhållning.
  6. Hård brutal tv-serie i fängelsemiljö. OZ rockar hårdast på tv.
  7. Gamla statstelevisionen slår som vanligt alla liberalers kommersiella kanaler med hästlängder. Se bara på Musikbyrån och Pop i fokus. Två briljanta program som visar musikens samtid som dess förflutenhets öar.
  8. Ett överlägset ställe när det gäller belgiskt öl så är det Freys vid Vasagatan i Stockholm man direkt bör uppsöka. Harmoniskt och avslappnande bar och restaurang.
  9. Om jag gissar rätt kommer nog Amos Oz, Israels store son säkert någon gång få nobelpris. Hans poetiska diktroman Samma hav utläser jag både som dikt och en berättande bild av dagens Israel. (W&W 2002)
  10. Musikforskaren Carl Håkan Larsén har skrivit ihop en liten biografi över Sten Broman. En man med många kostymer (Historiska Media) Den är som en utfyllnad efter Sten Bromans fina memoarskildring 1982. En rolig bok över en kulturell profil. Mannen med tv-programmet Kontrapunkt.
Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #3 2003

Gäst-
skribenter

Frihet, rättvisa och jämställdhet (av Fredrik Runebert)

Presentation av Fredrik Runebert


Dagens skönhetsideal (av Berra)


Terry McMillan — Hålla andan (av Mari)

Artiklar

Essäer

Jules Vernes litterära fantasier

Konst

Konst på Moderna Museet

Böcker

Pressen

Tankar om pressen

Musik

Flash & The Pan

Gorky’s Zygotic Mynci

Harold Melvin & The Blue Notes

Mer Dolly Parton

Modern elektronisk dansmusik

Mötley Crüe & Sweet

Svart Soul

Tim Hardin

Wilco — Yankee Hotel Foxtrot

Filmer