Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Musik

Mötley Crüe

I slutet av 80-talet innan explosionen med Nirvana så regerade Guns ’N’ Roses och Mötley Crüe dom hårdaste scenerna. Själv hade jag just förälskat mig i metalscenen efter en lång tids avsky för denna monsterscen.

Fast då var förstås funken i Red Hot Chilli Peppers och Faith No More intressantare. I dag kan jag älska svänget och öset i Slash gitarrer och Axl Roses säregna röst. Men när jag tar mig igenom Mötley Crües Greatest Hits från en utgåva 1998 blir jag alltmera betänksam. Visst Dr. Feelgood funkar riktigt bra och visar att bandet kunde köra hårt. Men resten av låtarna blir trista stela uppvisningar i kritvit tomhet. Stundtals önskar bandet att dom vore lika bra som New York Dolls men i min rockvärld förblir Crüe habila tuffingar med skandaler efter varandra. I en fruktansvärt rolig bok om Crües största stunder förstår man varför Tommy Lee blir omslagspojke i världens Pamela Anderssonartiklar. Hårdare än hårdast levde våran Tommy rock ’n’ roll-livet. Nåväl, Nikki Sixx och Vince Neil slog så gärna sönder hotellrum och världen över var deras slogan som låten Girls, Girls, Girls. Personligen så delar jag deras inställning till livet angående Girls.

Sweet

Ett annat band som levde hårt på 70-talet var våra vänner i Sweet. Själv växte jag upp med syrrans Sweetplattor och urusla Slade. För en månad levde jag med Sweets magiska poprock-hitar. Brian Connoly som avled för några år sedan var självklaraste rockern vars liv brann hårt, kanske för hårt mellan 1971 till 1976. Då var Sweet störst och fyllde sina skivor med ljuvliga rocklåtar. De flesta låtar var av Nicky Chinn och Mike Chapmans hand. Förresten lyckades dessa låtskrivare ge många rockstjärnor stora enkla hitlåtar.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #3 2003

Gäst-
skribenter

Frihet, rättvisa och jämställdhet (av Fredrik Runebert)

Presentation av Fredrik Runebert


Dagens skönhetsideal (av Berra)


Terry McMillan — Hålla andan (av Mari)

Artiklar

Essäer

Jules Vernes litterära fantasier

Konst

Konst på Moderna Museet

Böcker

Pressen

Tankar om pressen

Musik

Flash & The Pan

Gorky’s Zygotic Mynci

Harold Melvin & The Blue Notes

Mer Dolly Parton

Modern elektronisk dansmusik

Mötley Crüe & Sweet

Svart Soul

Tim Hardin

Wilco — Yankee Hotel Foxtrot

Filmer