Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Antisemitismens nya kläder

Hat mot människor för deras ras, religion, uppfattning eller historiska roll är helt och hållet förkastligt. Den grundsentensen tror jag de flesta ställer upp på i detta land, men trots detta finns hatet där runt om i världen för just de saker som inte borde accepteras. En av de mest befläckade delarna av mänsklighetens historia heter antisemitism och har varit legio sedan Jesus tid både här i Europa där vi till och med länge ansåg judarna kollektivt skyldiga för Jesu död och därmed lovligt byte och där den sista pogromen inträffade så sent som 1968 när hundratals judar tvångsutvisades ur Polen anklagade för rent bisarra och påhittade brott mot staten, men också i övriga mellanöstern fullt tillåtet där framför allt regimen i Iran idag går i spetsen för den nya formen av antisemitism. Det är väl tur då att det finns institutioner och organisationer som försvarar mänskliga värden tycker man, i synnerhet här i Sverige där vi är så förbålt snara att försvara humanismens värden… eller?

Ja, man kan faktiskt börja undra när man med stigande förvåning läser den senaste händelseutvecklingen i vårt kära Svedala.

Han har bland annat sagt följande: ”Israel är en plåga, ett hot mot mänskligheten.”, ”Alla med eller utan tro, måste enas för att driva denna cancer ur människokroppen”, ”Martyrskap betyder att offra sig för ett ädelt syfte. Dessa bombdåd, mänskliga bomber.”, ”Jag är beredd förstås”, ”Om jag kunde komma till Palestina och offra mig skulle jag göra det”, ”Det är dne rakaste vägen att tillfredsställa Gud och jag skulle göra det om jag hade möjlighet”. Uttalanden gjorda av en nazist? Icke. Försök med något ännu värre nämligen hamasanhängaren Azzam Tamimi som gjort sig känd som en brinnande antisemit. Var hittar vi honom dessa dagar då? I Iran, i Libanon, eller kanske rent av i Syrien där han funnit en politisk fristad att göra sina skändliga uttalanden? Nej, försök med lagomlandet Sverige där vi är så förbannat humana att vi från vissa politiska håll inbjuder hatmånglare och ger dem därmed en scen och ett forum för att vidare kunna sprida sitt vidriga budskap. Sann vän av humansim måste fråga sig vem som kläckt denna befängda idé att bjuda in honom, och svaret blir något överraskande. För svaret blir en organisation som är socialdemokratin närstående, alltså det partiet som vill få oss att tro att de står för solidaritet understödjer de krafter som står för det motsatta.

Palmecentret är organisationen som står för inbjudan och den 11 juni är han inbjuden att under rubriken dialogkonferens fortsätta med spridandet av sitt hatiska budskap inför digniteter som Lena Hjelm-Wallén och Karin Jämtin. Syftet enligt arrangören är att ”granska” som om budskapet inte redan är glasklart. Självmordsbombning inne i Israel är inte bara okej utan av Gud påbjudet. Israel är ensamt den store satan och är ett legitimt mål för alla som vill se en lösning på mellanösterns problem. Själv tar jag mig för pannan, har inte idioti några som helst gränser?

Det mest skrämmande är dock att detta är inte första gången som socialdemokratin bjudit in krafter som står renodlade terrorister nära. Herregud, dom har ju faktiskt till och med i vissa fall gett dem en fristad där de kunnat använda Sverige som bas för sitt smutsiga hantverk. Ett exempel på detta är den person vars namn naturligtvis är hemligt på grund av personens utsatta situation. Personen i fråga intervjuades i varje fall i SVT uppdrag granskning för ett år sedan om dennes roll i det smutsiga gerillakrig/terrorattacker som förekommer i södra Thailand för att bryta loss den muslimska södern från det buddistiska norr. Personen i fråga fick frågan om de attacker som genomförts mot buddistiska munkar och kloster och svaret blev att dessa var ett verktyg för regimen i norr och därför ett legitimt mål. Sådana personer ger vi alltså uppehållstillstånd. Skam på torra land är min kommentar, för samma sak gäller fortfarande — all form av våldsanvändning eller uppmaning till våldsanvändning är fullständigt förkastlig.

Så snälla Jens Orback som snart ska ta över ordförandeskapet för Palmecentret, du kanske skulle kunna svara på några frågor. Är det förenligt med socialdemokratisk övertygelse att ge hatmånglare en plattform och en legitimitet? Är det socialdemokratisk framtida utrikespolitik vi ser när vi ser er ge terrorister och människor som uppmanar till terrorism både en fristad och en legitimitet där det inte borde finnas något annat än fördömanden? Kommer vi i framtiden se ett gullande med mörkermänniskor i Hamas som nästa steg i utvecklingen av socialdemokratisk mellanösternpolitik?

Jag ska ge dig ett motförslag Jens Orback. Om du respekterar de värderingar Olof Palme stod för så städa ut den här skiten och gör det nu! Om inte kommer socialdemokratin bara i varje fall i mina ögon att bli en megafon för antisemitismens nya kläder, ingenting annat!

Dr Da Capo

Musik

Alanis Morisette — Flavors of Entanglement

Def Leppard — Songs from the Sparkle Lounge

Dr. Indie vandrar omkring i Meat Puppets musikvärld

Dr. Indies musikmix XIV

Elvis Costello and The Imposters — Momofuku

Erykah Badu — New Amerykah Pt. 1: 4th World War

John Hiatt — Same Old Man

Johnny Dowd — A Drunkard’s Masterpiece

Kimmie Rhodes — Walls Fall Down; Josh Gracin — We Weren’t Crazy & Tift Merritt — Another Country

Korta musikrecensioner XL

Laura Marling — Alas I Cannot Swim; Bon Iver — For Emma, Forever Ago & Ana Laan — Chocolate and Roses

Lil Wayne — We the Best & Jay-Z — Fade to Black

Madonna — Hard Candy (Dr. Da Capo)

Madonna — Hard Candy (Dr. Indie)

Mist — On High Heels & Not to Be Televised

Arthur Lee & Love — The Forever Changes Concert (Live at the Royal Festival Hall 2003) + Forever Changes, Da Capo, Love, Four Sail & Out There

Musikkommentarer IX

Neil Diamond — Home Before Dark; Isobel Campbell & Mark Lanegan — Sunday at Devil Dirt & Martha Wainwright — I Know You’re Married but I’ve Got Feelings Too

Pascal — Galgberget

Robert Forster — The Evangelist

Royal Hunt — Collision Course: Paradox II

T-Bone Burnett — Tooth of Crime

The Hellacopters — Head Off

The Lurkers — Fried Brains; Mudhoney — The Lucky Ones & No Age — Nouns

The Ting Tings — We Started Nothing

Weezer — The Red Album