Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Mist — On High Heels EP

Not to Be Televised EP

Två svenska grupper som är nya bekantskaper för min del, men nya bekantskaper är föresten bara trevligt och intressant. Särskilt om det är bra popmusik eller indiepop, om man föredrar den termen. Fast själv tänker jag att man aldrig tröttnar på att lyssna på ny musik. Jag är snart 43 år och kan fortfarande påpeka inför mig själv hur det kändes att vara punkare i slutet av 70-talet och uppleva all fantastisk musik som kom ut och fortlöpande kommer ut på den enorma flodvågen av nyskapande musik.

Så har två utsökta grupper som gör fin porös pop på lite olika differenta sätt med lite olika referenser i livet, det sista spekulerar jag visserligen i. Men det spelar mindre roll i sammanhanget för gruppen Mist som består av fyra unga kvinnor som enligt pressinformationen är tillbaka igen på musikscenen efter ett år uppehåll. Det resulterade i en ny ep-skiva som precis kommit ut med bra svängiga poplåtar. Den bästa låten är den mera souliga My Baby Blue med en lättsam snygg refräng som får låten att dansa piggt och fräscht på ett dansgolv någonstans i Sverige. Mist verkar vara tajta och spelar välmodulerad pop för flera sinnen. Dessa fem låtar tar sig fram och uppvisar tydliga smarta idéer som för deras låtar fram mot en skön känsla av harmoni. Mist har gjort en liten sublimare stänkare som faller mig väl till smaken.

Not To Be Televised är en helt ny grupp som hade vänligheten att uppmärksamma dr Indie om deras förstlingsverk som också är en liten tuff ep-skiva som talar sitt tydliga språk. Fyra låtar med det som jag verkligen älskar — indierock som fräter sönder dumheterna och erbjuder mig som lyssnare på välsmakade och behagliga låtar. Sådant är något som alltmera börjar bli en bristvara inom svenska popscenen. Det mest eftersträvansvärda som man vill ha inom musiken. Bra låtar och bra kompositioner som räcker väldigt långt och länge. Not To Be Televised är ett bra exempel på ny pop som fungerar suveränt bra i min värld. Tack för det.

Musik

Alanis Morisette — Flavors of Entanglement

Def Leppard — Songs from the Sparkle Lounge

Dr. Indie vandrar omkring i Meat Puppets musikvärld

Dr. Indies musikmix XIV

Elvis Costello and The Imposters — Momofuku

Erykah Badu — New Amerykah Pt. 1: 4th World War

John Hiatt — Same Old Man

Johnny Dowd — A Drunkard’s Masterpiece

Kimmie Rhodes — Walls Fall Down; Josh Gracin — We Weren’t Crazy & Tift Merritt — Another Country

Korta musikrecensioner XL

Laura Marling — Alas I Cannot Swim; Bon Iver — For Emma, Forever Ago & Ana Laan — Chocolate and Roses

Lil Wayne — We the Best & Jay-Z — Fade to Black

Madonna — Hard Candy (Dr. Da Capo)

Madonna — Hard Candy (Dr. Indie)

Mist — On High Heels & Not to Be Televised

Arthur Lee & Love — The Forever Changes Concert (Live at the Royal Festival Hall 2003) + Forever Changes, Da Capo, Love, Four Sail & Out There

Musikkommentarer IX

Neil Diamond — Home Before Dark; Isobel Campbell & Mark Lanegan — Sunday at Devil Dirt & Martha Wainwright — I Know You’re Married but I’ve Got Feelings Too

Pascal — Galgberget

Robert Forster — The Evangelist

Royal Hunt — Collision Course: Paradox II

T-Bone Burnett — Tooth of Crime

The Hellacopters — Head Off

The Lurkers — Fried Brains; Mudhoney — The Lucky Ones & No Age — Nouns

The Ting Tings — We Started Nothing

Weezer — The Red Album