Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Politik

Politiska kommentarer XXII

  • Sydamerikas nationer bildar en egen union, modell EU, för att kunna samarbeta på olika sätt. Man vill tydligare se kontinentens behov att kunna styra sig själva utan att USA dominerar kontinentens inre politiska och ekonomiska band. Föredraget lägger grunden till Unasur (Sydamerikanska nationernas union) Ett bra initiativ av Sydamerika. Det är dags att befria sig från USA. Vilket jag gillar tanken på. De båda frihandelsområdena Mercosur och Andinska gemenskapen skall också inkluderas i det nya samarbetet liksom ett nytt parlament skall iscensättas. Ett administrativt centrum inplaneras. Det är en av det bättre signalerna jag känner till från denna fascinerande kontinent.
  • Burmas eländiga regim släpper nu in biståndsarbetare för att avhjälpa landet i fråga. FN:s nya Generalsekreterare Ban Ki Moon lyckades till slut att övertala regimen att det var dags för en större insats. Bra gjort från FN-huset. Men regimen kommer nog att hänga kvar bra länge nog. Den modiga Aung San Suu Kyis husarrest går ut i år. Fast Burmas fega kräk till generaler kommer förmodligen nog låta henne sitta kvar där än, för att hon hotar deras maktbas sedan hennes parti vann valet 1990. Världen måste kräva att hon friges från sin husarrest. Låt rösterna höras över världen tack!
  • Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson vill äntligen häva klausulen i partiets program om att utträda ur EU. Det är ett bra steg att ta. För det är knappast realistiskt att villa gå ur EU och påstå att man vill ha en annan form av samarbete inom Europa. Det är ingen rimlig hållning längre eftersom den inte stämmer med verkligheten längre. För alternativen saknas nämligen. EES-avtalet har bara fåtaliga länder kvar att hänvisa till. Norge och Island står än så länge utanför EU. Men det är snart dags för dessa länder att ingå inom snar framtid kan jag tänka mig. En av orsakerna att jag lämnade Vänsterpartiet 2005 var just EU-frågan, kärnkraften, kommunismen och en dålig partiledare i form av Lars Ohly. Så välkomna till verkligheten Miljöpartiet.
  • Mugabe vägrar att ge upp sin maktställning fast han förlorade valet till oppositionens ledare Tsvangiral. Nu börjar kampen om makten i Zimbabwe. Förhoppningsvis så betyder det slutet för Mugabes ledarskap.
  • Gerillagruppen FARC som finansierar sin verksamhet med kidnappningar, knarksmuggling, utpressning och ägnar sig åt mord/krig. Det är en grupp med få anhängare ute i världen förutom hos kommunister och knäppvänstersekter. Tre av deras så kallade ledare är döda och saknade av få. Grundaren Manuel Marulanda är avliden i hjärtinfarkt. Även nummer två Raul Reyes plus ledaren Ivan Rios blev dödade i räder eller av sina egna soldater.
    Dessutom har man funnit datamaterial som knyter an många ledande politiker på vänsterkanten till FARC. Till och med blev det nästa krig mellan Venezuela och Colombia på grund av FARC:s förbindelser till Chavez regering. Detta påstående förnekas av Chavez regim. Det vore förödande om Chavez förbinder sig att hjälpa FARC och deras mördare.
  • Efter jordbävningen i Kina så hände sig det att Kinas ledning plötsligt skall träffa ärkefienden från Taiwan. Kuomintangpartiets ordförande Wu Poh Hsiung och Kinas president Hu Jintao skall mötas i den fina staden Nanjing (Där har jag varit). Det är intressant tycker jag att äntligen får vi uppleva lite politisk mognad från de båda ländernas ledningar. Så borde vuxen politisk handling följas av något positivt.
  • De amerikanska neokonservativa republikanerna och Reaganvännerna kan inte vara så speciellt glada då deras forna Pinochettvännerna nyligen greps av Chiles myndigheter för att dömas av domstol för brott begångna mot mänskligheten.

Musik

Alanis Morisette — Flavors of Entanglement

Def Leppard — Songs from the Sparkle Lounge

Dr. Indie vandrar omkring i Meat Puppets musikvärld

Dr. Indies musikmix XIV

Elvis Costello and The Imposters — Momofuku

Erykah Badu — New Amerykah Pt. 1: 4th World War

John Hiatt — Same Old Man

Johnny Dowd — A Drunkard’s Masterpiece

Kimmie Rhodes — Walls Fall Down; Josh Gracin — We Weren’t Crazy & Tift Merritt — Another Country

Korta musikrecensioner XL

Laura Marling — Alas I Cannot Swim; Bon Iver — For Emma, Forever Ago & Ana Laan — Chocolate and Roses

Lil Wayne — We the Best & Jay-Z — Fade to Black

Madonna — Hard Candy (Dr. Da Capo)

Madonna — Hard Candy (Dr. Indie)

Mist — On High Heels & Not to Be Televised

Arthur Lee & Love — The Forever Changes Concert (Live at the Royal Festival Hall 2003) + Forever Changes, Da Capo, Love, Four Sail & Out There

Musikkommentarer IX

Neil Diamond — Home Before Dark; Isobel Campbell & Mark Lanegan — Sunday at Devil Dirt & Martha Wainwright — I Know You’re Married but I’ve Got Feelings Too

Pascal — Galgberget

Robert Forster — The Evangelist

Royal Hunt — Collision Course: Paradox II

T-Bone Burnett — Tooth of Crime

The Hellacopters — Head Off

The Lurkers — Fried Brains; Mudhoney — The Lucky Ones & No Age — Nouns

The Ting Tings — We Started Nothing

Weezer — The Red Album