Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debattartikel

Gud finns inte och har aldrig funnits!

Låt oss börja med Gore Vidals fullständigt träffsäkra ord angående de tre manliga stora religionerna; Judendomen, kristendomen och islam: ”Det stora onda hjärtat av vår kultur som man inte får tala om är monoteismen. Ur en barbarisk bronsålderstext känd som Gamla Testamentet har tre människofientliga religioner vuxit fram: judendomen, kristendomen och islam. Det är himlagudsreligioner. De är bokstavligt patriarkaliska — Gud är den Allsmäktiga Fadern — och det förklarar 2000 års förakt för kvinnor i dessa länder som har drabbats av himlaguden och hans jordiska delegater.”

Låt oss tillägga att de tre stora religionerna är motbjudande rent av ondskefulla religioner som dess manliga delegater påtvingats oss övriga i världen. De tre stora religionerna har medverkad i rena folkmord, våldtäkter, barnamord, sexualfientlighet, kriminella handlingar, slaveri, hat, våld, tortyr, hat mot verkligheten, människans kropp, vår jord och antiintellektuell i varje led. Ett enormt hat mot mänsklighetens vardagsliv stipuleras. Men viktigast är det ständiga hatet mot kvinnor och då menar jag ett ondskefullt hat mot kvinnor.

Kvinnan skall enligt de tre religionerna styras, kontrolleras, bevakas, pryglas, mördas, bestraffas, krossas och naturligtvis slava under mannen. För det är vad himlaguden har bestämd åt de tre religionernas manliga utövare att de skall tro på och göra. Tron på Gud eller himlaguden är de största hot mot all anständighet. Bara för att kristendomen vann slaget om makten tack vare manliga härskare såg att en ideologisk tro på himlaguden kunde kontrollera makten och mänskligheten effektivare än andra religioner. Kungarna valde kristendomen som maktmedel. De legitimerade däremot även manliga religioners som judendomen och som sista anhalt islam. Därmed var kvinnans öde beseglad som fri människa. Nu skulle hon bli sexslav, handelsvara, förtryckt och religiöst hatat av de svaga manliga religiösa manliga delegaterna. De som ville erövra mänsklighetens sinnen och för alltid förslava oss i tusentals år.

Det är därför religiös tro som predikas av de tre stora religionerna bara är ren ondska som måste drivas tillbaka och låta mänskligheten släppas fri från falsk tro att moral kan vi inte ha utan en tro på en mänsklig skapelse vi kallar för himlagudens tre ideologiska mytologiska berättelser. Den berättelsen har tjänat manliga delegater i hundratals år och förslavat vår jordiska tillvaro tillräckligt länge. Det är hemskt och bisarrt att en vanlig mänsklig tro, vi talar inte om vet-skap utan en tro. Den tron vill ideologiska religiösa av manligt slag låta reglera världen och dess innevånare, särskilt har halva jordens befolkning, kvinnorna drabbats mest i historien av de tre manliga religionernas tilltro på en himlagud. Det är tron på att få komma till himlen och den konsekvens tron på att det är bättre i himlen som utgör de tre religionernas allmänna hat mot materialism, jorden, människans kropp, särskilt kvinnans kropp som blir extra fördärvlig i de manliga maktens religiösa ideologiska utövares blick. För det handlar om att förinta all annan vetskap om andra värden, än de värden som himlagudens tro skall och vill applicera på hela jordens befolkning.

Det är även därför som Jesus förhållande till kvinnor vållar problem för religiösa manliga maktmän, religionens manliga delegater. Han verkar hysa kärlek till kvinnan och det perspektivet måste bort ur religionen. För annars kanske kvinnans frihet och egna personliga liv kunde få utrymme. Men naturligtvis har kvinnohatet och nedgörandet funnits i varje samhälle där männen tog mannen existerad före de tre religionerna. Men det sinnesjuka kvinnohatet har fått ökad betydelse i och med de tre religionerna tog makten genom att de vann kriget mot alla andra religioner som fanns under samma tid. Kvinnohatet har förstärks och fått sin specifika karaktär i den yngsta delen av de tre manliga religionerna, islam. Där härskar kvinnohatet intakt. Judendomen och kristendomen fortsätter givetvis sitt eget krig mot kvinnans kropp och kvinnans mänskliga rättigheter.

Så nu när jag skrivit detta vill jag själv slå fast min egen personliga grund för min livsfilosofi som utgår från den här manifesterade grunden.

Jag älskar kvinnor över allt annat i livet. Jag anser att kvinnor är det enda som är värd att dyrka i universum. Kvinnor är min religion och den enda religion jag någonsin behöver. Då talar vi om halva jordens befolkning som vi män borde vara tacksamma över att de finns. Vår styrka som man borde utgå från att det finns en stark inneboende kärlek till kvinna — mellan man och kvinna. Då borde vi vara stolta att lära oss känna fria stolta och individuella kvinnor. En man borde känna avsky över hur ideologier och religiösa system förgör och förtrycker kvinnans egen rätt att få existera utan kontroll.

De manliga religionerna och dess manliga utövare har trakasserat mänskligheten tillräcklig länge och vi har låtit oss förföras av renaste ondskan som de tre stora religionerna är och kommer förbli om inte vårt intellektuella motstånd vaknar till liv ur vår söta mardröm. När skall vi få nog och låta vetskapen/förnuftet leda oss bort från ideologiska konstruktioner som vi kallar för tron på himlaguden.

Låt oss begrunda begreppet om Guds existens och tron på Guds existens; det finns åtskilliga böcker inom psykologin, filosofin, teologin och naturvetenskapen där man utröner frågan om Gud verkligen existerar? Frågan är om det inte handlar om att man i själva verket undersöker själva tron på något och så diskuterar man begreppet Gud utifrån att man tror på mytologiska mänskliga konstruktioner. Det är en underlig känsla att man inte borde ifrågasätta en vanlig tro eller tilltro på en mytologisk figur.

I konkret mening har Gud alltid varit verksam i historiens gryning. Alla under, personer och händelser som Gud varit inblandad ligger långt tillbaka till en tid där vi inte kan spåra Guds verksamhet. Det är de vetenskapen håller på att utreda om vad som skedde under en viss tid i historiens förflutna.

Men begreppet Gud, gudar och gudinnor har alltid funnits som ett sätt att försöka förstå och bemästra världens obegriplighet. Guds påstådda mirakler som skrevs ned för alltför länge sedan är just en vanlig skrift byggt på mytologiska händelser för att förstå omgivningens storhet.

Det är relevant att påpeka att mytologiska berättelser alltid handlar om en tid för länge sedan och särskilt en tid där allt är för avlägsen. Det handlar i samtliga fall om skapelseberättelser, fiktioner och sagor. Vi har således tre manliga religioner som har gjort sagan till en levande realitet i vår verklighet. Genom politiska strider erövrade de sina positioner så att nästan hela världen skulle drabbas av deras ondska. För varje dag pågår det religiösa och politiska krig; varje dag dör människor för en vedervärdig religions skull.

Låt mig citera vad vår webbmaster Mr. Snaggus sade så klokt: Hur många krig har bedrivits i Satans namn? Svaret är att inga krig har startats genom att åberopa Satans namn. Men de flesta krig i historien har däremot förklarats i Guds namn eller man sagt sig ha Gud bakom sig.

Den enda strid som påtalas mellan Gud och Satan är i de mytologiska skrifterna; där bekrigar Gud och Satan varandra för att kunna ta kontrollen över våra själar. Bara i skift kan du säga Satan krigar. Men det finns inga historiska krig med Satan som symbol utan det är bara begreppet Gud som blir en brutal krigssymbol i verkliga världen. Det är trons fel och de tre religionerna som aktivt propagerad för dess införande i världen. Ondskans namn är inte Satan när vi kommer ned på ett konkret plan — utan den egentliga ondskan är de tre manliga religionerna, judendomen, kristendomen och islam som försöker dominera varje aspekt av livet; särskilt tydligt blir det när ordet Gud nämns — det är då GUD är lika med ondskan. För det är tron på Gud som har fördärvad världen genom de tre manliga religionerna.

Det är därför världen måste bekämpa religionens alltmera hatiska, mordiska och krigiska dominans över vår värld. Gud finns inte och har inte funnits — dessa ord borde uttalas högt och självsäkert av varje individ på vår jord. För då skulle de tre religionernas makt försvinna för tid och evigt. Det är den verkligen goda kampen som alla borde föra. En värld fri från ondskans religioner och för en kärleksfull värld.

 • Antoon Geels — Religiös besinning och besinningslös religion: Tankar om terror i Guds namn, buddhism och global andlighet.
  Nya Doxa 2006
 • Michel Onfray — Handbok för ateister
  Nya Doxa 2006
 • Richard Dawkins — Illusionen om Gud
  Pocketförlaget 2008
 • Sören Wibeck — Jesus: Jude, Rebell, Gud
  Historisk Media Pocket 2008

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer