Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Biofilm

Narnia: Prins Caspian

Kan inte komma undan mulitföretaget Disney i dagens läge tyvärr, de inkräktar inom både film musik och leksaksindustrin, men i detta fall kan jag leva med att de sponsrar en storslagen episk långfilm som denna, NARNA -Prins Caspian. Den andra i en serie från novellböckerna skrivna av C.S Lewis.

Det stora actionfyllda äventyret fortsätter för lillasyster Lucy, Edmund, Peter och Susan bland de talande mänskliga djuren i ett fantasiland vackert så det förslår. 144 minuter lång utan pauser kändes inte så långt som vuxen faktiskt men det var många barn i salongen som behövde ut och rastas.

Syskonen möter Prins Caspian och han verkar på filmen vara otrevligare än jag antar C.S Lewis föreställde honom i boken, jag har läst boken och känner att filmen blivit amerikaniserad och mer actionfylld och mörkare än de behövt göra den, hade den varit som man tänkt sig skulle den vara charmigare och mer brittisk i stilen, deras humoristiska underton hade nog kommit fram bättre. Och inget tydde i boken på att Lucy och Susan skulle ha romantiska tankar om den nu väldigt ståtliga unge Prins Caspian.

Men okej, Walt Disney Pictures ville väl dra största publiken tillbaka till biograferna och jag som filmfreak tycker inte det är fel tänkt, men att filmer baserade på böcker alltid blir så olika originalet är lite synd. I NARNIA — Prins Caspian filmen finns blodiga svärdstrider, jakter och mystik, fula arméer (många detaljer kring kungens arméer liknar Sagan Om Ringen och dess karaktär Sauron men det är så att C.S Lewis var kollega och vän med J.R.R. Tolkien så de har säkert inspirerat varandras historier).

Följande böcker skrevs i NARNIAserien: Häxan Och Lejonet, Prins Caspia, Kung Caspian Och Skeppet Gryningen, Silvertronen, Den Sista Striden så vi kan ju förvänta oss fler uppföljare i hans ära. Filmen är snyggt datagjord och special effekterna är mästerverk, skådespelarna håller hög standard och allt flöt på i över 2 timmar? Äventyrandet måste fortsätta? Filmen NARNA -Prins Caspian får ett högt betyg på Vampyr.Vampyr.Vampyr.Vampyr.Vampyr..

Miss Vampyria

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer