Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Biofilm

The Dark Knight

The Dark Knight.Den sjätte filmen om Batman, den actionhjälte som gång på gång får rädda Gotham City, den fiktionära staden från DC serietidningarna. Jag är ett gammalt fan av Batman, oavsett vem som regisserat eller vilka skådespelare som är med så har Batman charmat mig sedan 1989 då jag första gången såg Batman på film.

The Dark Knight var den nästsista filmen som den unge Australien- härstammade skådespelaren Heath Ledger medverkade i, jag har sett tio filmer med honom och jag har aldrig varit så imponerad av honom som nu i denna vemodiga stund efter filmen. Heath är så levande i The Dark Knight, i sin karaktär Jokern, han påminner om Robert Smith från bandet The Cure, håret står på trekvart och det röda smetiga läppstiftet täcker mer än läpparna — dock mer ärr och mer spackel än Robert Smith. Bravo till de tolv sminkörerna och hårfixarna i filmen. Joker- Heath äcklar och lever om, han rör sig underligt, han väser, rosslar, slickar sig om munnen och verkar älska att tortera, Heath klev in i rollen till 100%. Förr irriterade jag mig på att jag knappt hört Heaths monologer i övriga filmer och att han varit en medioker skådespelare som levt på utseendet.

Robert Smith.Men sorgligt nog så fick han fram sin dolda psykopatiska sida (som skrämde honom själv under inspelningen) och ett anarkistiskt `mörker` som Jokern. Han fick biosalongen att skrika och skratta unisont. Heath Ledger 4 april 1979-22 januari 2008 R.I.P. Maggie Gyllenhaal spelar som vanligt alldeles utmärkt, hon är en ögonfångare till skådespelerska, hon är lätt att tycka om på film. Resten av skådespelarensemblen är otroligt noggrant anpassad till The Dark Knight: Morgan Freeman, Eric Roberts, Gary Oldman, Michael Cane (Alfred) och Christian Bale (Bruce Wayne/Batman) är alla väldigt passande i sina roller och ger rätt ”äkthet” i denna dramatiska kriminella actionfilm.

Jokern.The Dark Knight är en actionspäckad nattsvart, mardrömslik film med massa bombattentat (Jokerns favorit sysselsättning) en handling, många detaljer och coola tillbehör åt Batman, inklusive en ny bil med lite specialfunktioner.

Specialeffekterna tar vid efter varandra men dränker varken monologer eller handling, `tar inte över` som i andra actionfilmer, trots sin längd på två timmar (152 minuter) var den lagom, därför ger jag Vampyr.Vampyr.Vampyr.Vampyr.Vampyr. i betyg

Miss Vampyria

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer