Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Världens förljugna politiker styr och ställer!?

Carl Bildt, Richard Holbrooke, Javier Solana med flera likasinnade förljugna politiker spelar ”fredsmäklare”. I själva verket är de krigshetsare. Deras stöd från Bilderberggruppen samt övriga judiska lobbyister (George Soros, Nicholas Sarkozy, Bernard Kouchner, Madeleine Albright, Wesley Clark med flera) världen runt gör att de kan styra och ställa.

Bildt och Holbrooke utmålar Sydossetien och Abchazien och dess allierad, moder Ryssland, som bödlar och Georgien som ett offer. Sydossetien och Abchazien vill tillhöra Ryska federationen som är Sovjetunionens legitima efterträdare. Alla före detta sovjetiska medborgare hade rätt att erhålla Ryska federationens medborgarskap. Georgiens medborgare gjorde sina val och blev georgiska medborgare under 1990-talet. Sydossetierna och abchazerna valde däremot att bli ryska. Georgiens provokation med att ansöka om EU- och Nato-medlemskap utan konsultationer med dess konstitutiva folk är indirekt en krigsförklaring.

Ryssland bör inte ses som någon krigsförbrytare bara för att det vill försvara sina medborgare. USA försvarar på samma sätt sina medborgare oavsett var de finns och med vilka medel som helst. Georgien har dessutom sedan tidigare underskrivit ett internationellt avtal, där landet förpliktigar sig att inte skicka några trupper till Sydossetien.

”Fredsmäklarna” tiger om folkfördrivningarna och folkmorden bland serber i Kosovo och Metohija, palestinier i Israels omgivning och afrikanska befolkningar. De har själva framprovocerat rysk-georgiska brödrakonflikten precis som med många andra oroshärdar på Balkan och bredare. Balkans folk har inte självmant fått vara med och bestämma om sin framtid. Som bevis på detta ser vi idag en spirande grannsämja balkanfolken emellan. Carl Bildt och Richard Holbrooke lär aldrig erkänna följderna av de felaktiga beslut de var med om att genomdriva. Om Kosovo och Metohija fick sin självständighet måste väl också utbrytarrepublikerna i Georgien få samma rätt? Imorgon står Skottland, Texas, Québec och andra utbrytarstater på tur!?

Vilken rätt har USA att militärt förgripa sig på Irak och Afghanistan liksom Israel att hota och flygbomba andra självständiga länder? Nej, allting verkar handla om gas- och oljeledningar. George Bush och Carl Bildt tycks vilja skydda sina egna intressen i regionerna. Bland annat hotas den strategiskt viktiga BTC-oljeledningen (Baku-Tbilisi-Ceyhan) från Kaspiska havet till Medelhavet.

”Det finns ingen rätt för en stat att militärt intervenera på en annan stats territorium bara därför att där finns individer med den statens pass eller nationalitet. Försök att tillämpa en sådan doktrin har störtat Europa i krig förr — och det är därför det är så viktigt att den avfärdas med betydande kraft (…) Vi accepterade inte att Milosevics Serbien intervenerade militärt i andra före detta jugoslaviska stater med hänvisning till skyddet av de som har serbiska pass. Och vi har anledning att minnas hur Hitler för lite mer än ett halvt sekel sedan använde just denna doktrin för att underminera och anfalla betydande delar av Centraleuropa”, skriver Carl Bildt på sin bloggsida ”Alla dessa dagar”.

USA:s ”krig mot terrorismen” är inte ett trovärdigt krig. Det är snarare en amerikansk-judisk upptrappning av det kalla kriget. Ska Ryssland i detta läge bara sitta och tiga? Ryssland föreslår emellertid nu att en internationell domstol ska upprättas för att rannsaka de som är skyldiga till att civila har dödats i Sydossetien och bredare. Någonting för Bildt och Holbrooke att begrunda och USA att efterlikna?

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,

medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer