Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Dr. Indies musiktips september 2008

  • Sofia Talvik — Jonestown.Så trevligt att man kunde få ett tips från Sofia Talviks skivbolag att hennes nya skiva Jonestown kunde laddas ned för att en rad med genomlyssningar. Vacker småpoetisk kvinnlig skönsång är aldrig fel i min värld. Den nya skivan skall lyssnas och avnjutas väldigt långsamt, åtminstone anser jag att det senare kräver en långsam inlyssningsperiod, för annars kan du missa toner, några strofer och melodierna. En bra finstämd gitarrplingande och skönsjungande platta. Se en tidigare recension — Sofia Talvik — Street of Dreams & Sophie Zelmani — Memories Loves You
  • Samlad Tid.Vidare i musiken har tre nätbolag på webben gått ihop till ett skivbolag och kallar sig för Tid. Det har även släppt en gratis skiva att ladda ned från deras sajt — en skiva med diverse artister som gör experimentell elektronisk pop eller nutida musik. Det är en av årets roligaste skivor med avancerade musikstycken av i dag. Lyssna och förundras. Här är adressen — Tid: Ett svenskt nätbolagsprojekt
  • Lindstrom.Norska musikern inom house/elektronisk klubbmusik Lindstrom har släpp en underbar mjuk skiva med låååånga låtar, hela tre stycken som klockar på 15 minuter eller 26 minuter osv. Where You Go I Go Too är titeln på hans mästerliga platta. Han blev senast i våras intervjuad i tidskriften Sonic om sin musik. Den är superläcker, enligt undertecknad Dr. Indie.
  • Jonna Eckell — Siren On.Jonna Eckell är ny sångerska som spelar piano och gör små stycken med en skör balansgång mellan förtvivlan och skönhetens säkra påståenden. Skivan heter Siren On och sprider spröda sköna klanger där hennes piano ligger i som grund, en form av pianoliknande loop som täcker de andra instrumenten. Hennes röst låter likt en fager operaskolad röst som speglar musikens väsen. Korea — Above.Detta är estetik med skimrande toner som är klagosånger inför livets förgänglighet.
  • En artist som kallar sig för Korea har släppt en singel Above med lite rockig industrisound som tar mig med in i mörkret för tillfället. Men det lilla ögonblick av mörker tyckte jag om att vistas i.
  • Strangers in Wonderland har släppt den lilla enkla geniala mp3-singeln So Much More som är en liten udda sång som du bör lyssna väldigt noggrant på. Strangers in Wonderlan — So Much More.Den ger dig lite gåtfulla koder att ta del i.
  • E.S.T släpper sin postuma jazzplatta efter Esbjörn Svenssons död ganska så nyligen. Leucocyte heter skivan. Den spränger den direkta ramen för vad som utgör jazz. Här har vi avantgardistiska slingor som möter konstmusik. I ena stunden har vi snygga elektroniska ljudbyggen som exploderar utåt mot gränsen där jazzen nästan försvinner ut i periferin. Musik utan botten, gränslös jazz för distingerade musikälskare som tar för sig av magin.
  • Esbjörn Svensson Trio.Tre av de bästa amerikanska jazzkillar Stanley Clarke, Marcus Miller och Victor Wooten har tillsammans givit en jazzfusionplatta som heter S.M.V. Flera långa skarpa moderna jazzlåtar har förnöjd mina sommarkvällar under en större tids ledighet, Musik för himlen och jorden.

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer