Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Country

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

Glen Campbell — Meet Glen Campbell.Större delen av hans karriär har Glen Campbell gjort coverlåtar på andra artister under årens lopp och flertalet sånger har hamnad på hitlistorna. Låt oss nämna några av de största som du kan finna på hans best of-samling; Southern nights, Rhinestone Cowboys, Wichita Lineman, Galveston och Country boy. De är bara några av hans låtar som blivit moderna klassiker som finns bara ordinära samlingar. Fast det är bara några av hans steg i karriären han vidtog. Det intressanta att han även turnerade med gamla upplagan av Beach Boys som musiker/medlem då Brian Wilson fick ett psykologiskt sammanbrott. Han täckte upp Brian Wilson skulle man kunna påstå lite lätt modifierad. Så den här samlingen är alldeles smörig, underbar och skön. Stundtals sjunger han nästan i samma estetiska stil som Roy Obison, i sin krafts dagar.

Glen Campbell — The Very Best of Glen Campbell.Men nya skivan är en coverplatta med Glen Campbells egna vågade tolkningar av diverse låtar från det senaste 15 årens musikaliska värld. Artister han tolkar är The Replacements, U2, Travis, Paul Westberg, (Sångare i The Replacements) Jackson Browne, Jimmy Webb och The Green Day. Det är sköna tolkningar där allting känns vågat och att han vid 72 års ålder orkar fortfarande finna glöden i en form av genial men lättsam rock/popcountry. Hans nya skiva är en av hans mest intressanta och även musikaliskt mera beprövade. Jag tycker stundtals att hans cover på The Velvet Underground och The Foo Fighters är de mest lyckade covers han någonsin gjort under sina år. Det finns menlösa covers av till exempel Bobby Darins låtar som är bättre i original på hans tidigare skivor som bara är utfyllnad. Medan däremot dessa låtar blir bra rakt igenom i tolkningarna. Glen Campbell sjunger gudomligt genom hela plattan. I sina bästa sångstunder så är det Roy Obison jag kommer att tänka på. Där var den associationen klar igen? Men det är så det känns. Jag kan bara gratulera Glen Campbell till ett intressant projekt.

Ett litet p.s.: Bland de medverkande musikerna på nya skivan Meet Glen Campbell så återfinns Robin Zander från Cheap Trick och ett par killar från gamle undergroundbandet Jellyfish.

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer